Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fondul Proprietatea, +40% in doua luni

Fondul Proprietatea, +40% in doua luni
23.02.2010

Actiunile Fondului Proprietatea (FP), care se tranzactioneaza prin intermediul anunturilor de mica publicitate, s-au apreciat cu 40% de la inceputul anului, potrivit estimarilor facute de compania suedeza East Capital cu active de 3,3 mld. euro in administrare si cu participatii la fond in valoare de peste 11 mil. euro.
In aceeasi perioada, actiunile SIF-urilor au castigat intre 25% si 30%.
Potrivit informatiilor disponibile in piata, la preturile actuale de circa 0,35 lei/titlu valoarea de piata a fondului se ridica la 1,2 mld.

euro, in conditiile in care valoarea contabila a activelor era la finele anului trecut de 2,33 mld. euro.
Pe piata locala, tranzactiile cu titluri FP se realizeaza prin intermediul Depozitarului Central, pe baza intelegerilor dintre vanzatori si cumparatori. Pe bursa de la Viena, unde sunt tranzactionate produse derivate de tip "warrant" cu activ suport actiunile FP, aprecierea titlurilor FP este de 25% in ultima luna. Unul dintre cei mai mari investitori straini in actiunile FP este compania suedeza de administrare a investitiilor East Capital.
"Titlurile FP au castigat 40% in 2010. Numirea unei noi conduceri alaturi de aprobarea de catre actionari a contractului final de administrare cu Franklin Templeton sunt cele doua repere care au adus la o reevaluare a actiunilor", spune administratorul East Capital in raportul anual de administrare.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one