Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI: Urmează cea mai rea parte a crizei globale a locurilor de muncă

FMI: Urmează cea mai rea parte a crizei globale a locurilor de muncă
15 Ianuarie 2010

“Cea mai rea parte a crizei mondiale a locurilor de muncă probabil că abia urmează să se producă”, a avertizat joi (14 ianuarie 2010), în cadrul unei conferinţe de presă, Dominique Strauss-Kahn, director general al Fondului Monetar Internaţional.
În SUA şi Europa, rata şomajului a atins sau chiar a depăşit 10 la sută şi poate trece dincolo de acest nivel. “Guvernele trebuie să ia în serios criza locurilor de muncă şi aceasta înseamnă că o parte a pachetelor de susţinere economică trebuie acum direcţionate către crearea locurilor de muncă”, a spus Dominique Strauss-Kahn, în a cărui opinie criza în domeniul amintit va continua mai multe luni.
Referitor la relansarea economiei mondiale, directorul general al FMI a apreciat că aceasta “are un ritm mai alert decât ne aşteptasem, dar este încă fragilă. Nu se poate spune că a trecut criza şi că relansarea este durabilă decât atunci când vom avea o cerere puternică în sectorul privat”, a subliniat Dominique Strauss-Kahn, care a mai amintit că nu toate regiunile lumii îşi revin în acelelaşi ritm.
“În economiile emergente din Asia, lucrurile merg destul de bine, ceea ce le face să fie în fruntea plutonului. În ţările dezvoltate, relansarea este mai lentă, deoarece depinde de finanţarea statului, care trebuie menţinută până ce îşi revine sectorul privat”, a spus şeful FMI.
Situaţia economică a ţărilor emergente din Asia a determinat FMI să organizeze, în colaborare cu guvernul coreean, o conferinţă internaţională la nivel înalt în cadrul căreia vor fi dezbătute subiecte legate de dinamismul economic din respectiva regiune a Asiei. Conferinţa va avea loc la Seul, pe 12 şi 13 iulie 2010.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one