Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fitch mizează pe o revenire economică bazată pe exporturi

10 aug 2010

Scris de Oana Voinea
Agenţia a confirmat ratingul României la BB+, cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile României pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală, la „BB+“ şi, respectiv, „BBB-“, cu perspectivă stabilă, apreciind că statul va reuşi să găsească o cale spre o revenire economică bazată pe exporturi.
Plafonul de ţară şi ratingul pentru datoriile pe termen scurt în valută au fost menţinute la nivelul „BBB“, respectiv „B“, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
„România se confruntă cu provocări semnificative în privinţa reducerii deficitului bugetar, în contextul recesiunii“, a declarat Douglas Renwick, director la Fitch Sovereign Group. Renwick consideră totuşi că „guvernul şi-a demonstrat angajamentul pentru consolidarea bugetului, iar agenţia anticipează că România va fi capabilă să se înscrie pe o cale de redresare susţinută de exporturi şi să stabilizeze finanţele publice“.
Poziţia externă a României s-a îmbunătăţit considerabil în ultimele 18 luni, ca urmare a susţinerii balanţei de plăţi şi a ajustării considerabile a contului curent.
Fitch anticipează că activele lichide străine ale României vor acoperi 150% din datoriile externe care ajung la maturitate în 2010. Astfel, principalul risc la adresa ratingului suveran s-a transferat de la finanţele externe la cele publice, se arată în comunicat. Amploarea problemelor bugetare ale României exercită presiuni asupra ratingului, deficitul bugetar atingând 8,3% din PIB în 2009. Fitch consideră că Guvernul a consolidat suficient finanţele pentru a reduce deficitul bugetar la 7,3% din PIB în acest an.
Agenţia notează că sistemul bancar este bine capitalizat, după infuzii de capital din partea companiilor-mamă străine ale băncilor din România, dar a avut loc o creştere semnificativă a creditelor neperformante, la 10,2% din total, în primul semestru. Băncile străine s-au angajat, în cadrul Iniţiativei de la Viena, să menţină expunerea financiară a subsidiarelor din România, precum şi o rată de adecvare a capitalului la peste 10%. Rata de adecvare a capitalului la nivelul sectorului bancar este în prezent de 15%.
Riscurile privind lichidităţile din sistem legate de băncile elene, care reprezintă 18% din activele din sistemul bancar românesc, au crescut din cauza crizei financiare din Grecia. Banca Naţională a României are însă capacitatea să controleze situaţia chiar şi în cele mai pesimiste scenarii, consideră Fitch.
sursa ;http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one