Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Firmele depun lunar declaratia recapitulativa in materie de TVA. Vezi noul model al declaratiei

Firmele depun lunar declaratia recapitulativa in materie de TVA. Vezi noul model al declaratiei
7 Ianuarie 2010
Avocatnet.ro
Incepand din 2010, firmele trebuie sa depuna lunar declaratia recapitulativa 390 atat pentru livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri, cat si pentru serviciile prestate intracomunitar. Pana in prezent, declaratia se depunea trimestrial, pe data de 25 a lunii in cauza.

Masura a fost introdusa prin OUG nr. 109/2009, fiind considerata de MFP una dintre cele mai importante masuri legislative pentru combaterea evaziunii fiscale, deoarece va permite un control mai eficient, in timp real, al operatiunilor intracomunitare.

Potrivit MPF, actualul termen de 3 luni nu permitea controlul operatiunilor decat dupa o perioada de aproape 4 luni, suficient pentru ca operatorii economici fraudulosi sa dispara inainte ca autoritatile fiscale sa aiba posibilitatea sa detecteze aceste operatiuni frauduloase.

ANAF a elaborat recent si noul model al declaratiei. Aceasta se va depune lunar, in conditiile prevazute de art. 1564 din Codul fiscal, pana la data de 15, inclusiv, a lunii urmatoare unei luni calendaristice, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art.153 sau art.1531 din Codul fiscal, care au efectuat livrari si/sau achizitii intracomunitare de bunuri, livrari de bunuri in cadrul unei operatiuni triunghiulare, achizitii de bunuri efectuate de beneficiarul livrarii ulterioare in cadrul unei operatiuni triunghiulare, precum si prestari intracomunitare de servicii si achizitii intracomunitare de servicii, asa cum sunt definite in Titlul VI din Codul fiscal.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA depun declaratia recapitulativa numai pentru luna de raportare in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare.

Persoanele impozabile care depun cu intarziere Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare, precum si cele care depun aceasta declaratie cu sume incorecte ori incomplete, vor fi sanctionate potrivit art.2191 din Codul de procedura fiscala.

Declaratia recapitulativa se depune, in format electronic, prin una din metodele:
- la registratura organului fiscal competent,
- la posta, prin scrisoare recomandata,
- prin completare, pe pagina de web a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Formatul electronic, depus pe suport electronic, va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

Formularul se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

Noul model al declaratiei poate fi descarcat din fisierul atasat.

>> Citeste mai multe despre ANAF, TVA 2010, declaratia 390

Fisiere atasate

Declaratia 390
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one