Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Firmele care plătesc anticipat impozitele vor primi bonificaţie

Firmele care plătesc anticipat impozitele vor primi bonificaţie
14 ianuarie 2010

Firmele care plătesc anticipat impozitele vor beneficia de bonificaţie, iar penalităţile de întârziere la plata impozitului de către populaţie vor fi reduse de la 0,1 la sută, la 0,05 la sută pe zi.
Potrivit deputatului PNL, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe, fost şef al Fiscului, aceste măsuri ar putea fi incluse în modificările la Codul Fiscal, pentru că Ministerul Finanţelor este de acord, chiar dacă la dezbaterile pe buget propunerile au fost respinse.
Chiţoiu a explicat că bonificarea contribuabililor care plătesc impozitele anticipat nu are impact bugetar negativ, deoarece costurile cu executarea silită sunt mai mari, statul nu mai are ,,goluri,, de trezorerie şi se împrumută mai puţin, iar cheltuielile cu dobânzile la aceste împrumuturi vor fi mai mici.
Ministerul Finanţelor intenţionează să republice Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, existând posibilitatea ca unele amendamente la legea bugetului pe 2010, respinse în Parlament să fie incluse, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Guvernul a fost abilitat de Parlament să modifice până în februarie Codul Fiscal, prin ordonanţă.
Vlădescu a precizat că are în vedere modificarea Codului Fiscal în ianuarie-februarie, dar cele mai importante măsuri avute în vedere se referă la combaterea evaziunii fiscale.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one