Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Finanţe personale. Se taxează doar câştigurile de după 1 iulie

8 iulie 2010
e SERBAN BUSCU

După ce a avut nevoie de o săptămână pentru a stabili cum se aplică o lege deja intrată în vigoare, Ministerul Finanţelor s-a sucit la 180 de grade în doar 24 de ore. Băncile vor da înapoi clienţilor impozitele reţinute.

După ce marţi anunţa băncile într-o scrisoare că vor fi impozitate toate dobânzile la depozite care intră în conturi după 1 iulie, Ministerul Finanţelor a revenit ieri cu o precizare. Astfel, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor, Guvernul va impozita doar dobânda obţinută în intervalul 1 iulie-dată scadentă."

„De exemplu, dacă am un depozit cu scadenţa pe 10 iulie, mi se va impozita doar dobânda aferentă perioadei 1 iulie-10 iulie. Băncile îşi vor pune la punct sistemul informatic pentru a calcula sumele aferente", ne-a explicat un reprezentant al ARB. Potrivit acestuia, sumele reţinute de bancă sub titlu de impozit în vechea sa formă vor fi returnate clienţilor.

Încă trei zile de impozit „pe stil vechi"

Instituţiile de credit din România vor fi obligate să îşi ajusteze sistemele informatice la noile reglementări. Cu alte cuvinte, softul va trebui să fie capabil să calculeze dobânda din perioada care s-a scurs de la constituirea depozitului la 30 iunie şi să o excludă de la impozitare. „În ceea ce priveşte CEC Bank, vom face tot posibilul să modificăm cât mai repede sistemul informatic conform cu noul mod de impozitare. Probabil vor mai fi una sau două zile în care clienţii vor plăti impozit pentru întreaga sumă dacă dobânda se vira la scadenţă, dar banca le va vira banii înapoi", declară pentru Mediafax Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank şi al ARB.

Incoerenţă de la un cap la altul

De la sfârşitul săptămânii trecute, băncile au impozitat cu 16% tot câştigul obţinut din dobânzi de către persoanele fizice, indiferent de momentul când a fost constituit depozitul, şi nu doar dobânda calculată după 1 iulie, întrucât au considerat că Ministerul Finanţelor apreciază că noile modificări aduse Codului Fiscal trebuie astfel interpretate. Pe de altă parte, Raiffeisen Bank a anunţat luni că suspendă reţinerea impozitului pe dobânzile obţinute de clienţi la depozitele cu scadenţa după data de 1 iulie până la apariţia normelor metodologice de aplicare a noilor prevederi ale Codului Fiscal. MFP a transmis marţi o scrisoare băncilor în care preciza că veniturile din dobânzile înregistrate în conturile clienţilor după 1 iulie, chiar dacă sunt aferente depozitelor la termen constituite înainte de această dată, vor fi impozitate în integralitate cu 16%. Potrivit scrisorii de marţi, pentru depozitele la termen cu plata dobânzii la scadenţă câştigurile înregistrate în conturi după 1 iulie urmau să fie impozitate integral, chiar dacă cea mai mare parte a perioadei de economisire s-a surs înainte de această dată.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one