Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Există viaţă după criză!

Există viaţă după criză!
Autor: Ionuţ Popescu
Publicat: 18 Ianuarie 2010
Vizionari: 1849;

Scăderea evidentă a dobânzilor arată că nu este departe momentul când băncile vor începe să-şi întoarcă faţa (şi banii) către companiile care-şi refac viaţa după infarctul de anul trecut.

În urmă cu mai bine de două luni, scriam un text intitulat „De ce nu va slăbi leul?“. În plină criză politică şi când mai toate prognozele erau apocaliptice, era riscant să afirmi că leul românesc nu se va prăvăli în abis. Reacţiile au venit imediat: e propagandă, vrei să îmbunătăţeşti imaginea Guvernului, nu ai habar, nu înţelegi nimic. Ba, chiar, bancheri străluciţi mi-au atras atenţia că leului nu poate să-i fie decât mai rău, pentru că sentimentul în piaţă era profund negativ, şi acesta e mai important decât orice reducere a deficitului de cont curent. Când scriu aceste rânduri, cursul leu-euro se apropie de 4,1, şi tendinţa pare să fie favorabilă leului. Erau mulţi şi cei care plângeau de grija Băncii Naţionale, cum vinde ea, sărăcuţa, la 4,3 lei, euroii primiţi de la FMI. Dacă BNR a vândut atunci, se dovedeşte acum că a făcut o afacere bună, îi poate cumpăra înapoi la un curs mult mai bun şi, să vezi minune, banii împrumutaţi de la FMI ar putea chiar să aducă profit băncii centrale, chiar dacă, evident, nu acesta este scopul ei.

Bugetul a fost aprobat, banii de la FMI vor veni luna următoare, economia dă semne de întremare. Un astfel de semn este exportul: în luna noiembrie, România a exportat de peste 2,7 miliarde euro, adică mai mult decât în noiembrie 2008, când economia românească încă înregistra creştere. Pentru a înţelege ce înseamnă aceste 2,7 miliarde euro, trebuie să le comparăm cu visul neatins înainte de 1989, acela de a exporta de zece miliarde de dolari într-un an. Nu s-a atins acest prag atunci, când exportul se făcea cu miliţia la poarta întreprinderii. Deci, orice comparaţie a puterii economiei româneşti de acum cu a celei din vremea lui Ceauşescu este total fantezistă. În plus, politicile promovate de Guvern sunt corecte. Acest lucru e demonstrat şi de evoluţia leului, dar şi de intenţia anunţată de agenţiile de rating de a îmbunătăţi perspectiva economiei româneşti. Aceleaşi agenţii care au procedat la scăderea ratingului în 2008 (deşi economia creştea spectaculos), sancţionând politica fiscal-bugetară total nepotrivită, dar care nu au scăzut deloc nota la purtare în 2009, deşi economia a fost în picaj. De fapt, guvernul Boc este atacat doar în presa românească; nicio instituţie financiară internaţională, nicio bancă, niciun ziar prestigios, nicio agenţie de rating nu a adus critici de fond politicilor economice promovate de Emil Boc. Toţi aceştia văd lucrurile exact invers decât comentatorii din ţară.

Iar faptul că guvernele conduse de Boc nu au făcut greşeli majore se va vedea chiar în acest an, când economia românească va reintra pe creştere. Scăderea evidentă a dobânzilor arată că nu este departe momentul când băncile vor începe să-şi întoarcă faţa (şi banii) către companiile care-şi refac viaţa după infarctul de anul trecut. Se schimbă sentimentul.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one