Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Europa se pregăteşte să pună taxe băncilor

Europa se pregăteşte să pună taxe băncilor
Autor: CAPITAL Online
Publicat: 19 Ianuarie 2010
Vizionari: 299;

Ministrul suedez de Finanţe a propus omologilor săi din UE introducerea unei taxe pentru bănci, în vederea recuperării costurilor de susţinere a sectorului de profil, similară cu cea anunţată de preşedintele Obama în SUA, dar ideea a fost primită cu reticenţă, transmite Reuters.

Obama a recomandat săptămâna trecută introducerea unei taxe pentru companiile de pe Wall Street, astfel încât să acopere costuri de 117 miliarde de dolari generate de programul TARP de susţinere a sistemului financiar.

"Nu putem accepta o situaţie în care bancherii fug de asumarea costurilor", a declarat ministrul de Finanţe suedez Anders Borg, la o reuniune a miniştrilor de profil din UE.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au salutat iniţiativa lui Obama, dar au arătat că vor promova propriile lor idei.

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat, marţi, că în curând va avea loc un acord la nivel internaţional asupra măsurilor prin care sectorul financiar va suporta costul salvării băncilor.

Miniştrii de Finanţe din G20, grupul celor mai dezvotlate naţiuni ale lumii, urmează să se reunească în februarie. Christine Lagarde, ministrul de Finanţe francez, a salutat propunerea suedeză, pe care o consideră interesantă. Comisarul pentru Fiscalitate, Laszlo Kovacs, a avertizat însă că un singur stat membru poate bloca un astfel de plan, dacă nu este de acord.

SURSA:Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one