Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Europa ne poate ajuta sa iesim din recesiune. Dar depinde si de noi

Relansarea economiei in 2010 va depinde de evolutia din zona euro, dar si de masurile Guvernului. Iar respectarea acordului cu FMI este una dintre conditiile esentiale, atingerea tintei de deficit bugetar fiind cel mai dificil obiectiv.
Romania a inregistrat in ultimii ani o crestere economica bazata preponderent pe consum, realizat pe datorie, iar pretul pe care l-a platit a fost deficitul de cont curent ridicat.

Desi cresterea economica ar trebui sa se bazeze mai mult pe investitii si export net, in realitate ascensiunea PIB va fi condusa cel mai sigur tot de consum, sustinut prin credite externe
O astfel de crestere economica nu mai este insa o solutie viabila, avand in vedere faptul ca investitorii straini devin tot mai sceptici in a finanta tarile care traiesc pe datorie.

Daca deficitul extern s-a ajustat in acest an, pe fondul intreruperii finantarilor externe, pentru anul viitor principala problema este legata de nivelul ridicat al deficitului bugetar. Finantarea deficitului bugetar presupune costuri mari, diminuand potentialul de alocare a banilor pentru investitii. Iar fara continuarea acordului cu FMI si fara credibilitate, va fi tot mai dificil de finantat.

Totodata, este necesara o corelare a politicilor monetara, fiscala, de pensii si salarii pentru stimularea economisirii interne, investitiilor si exporturilor, si pentru limitarea cresterii necontrolate a consumului.

Sectorul privat s-a restructurat semnificativ in contextul crizei, fiind necesar sa se corecteze si sectorul public astfel incat sa nu se revina la dezechilibre mari atunci cand va fi reluata cresterea economica.

"Cred ca vom inregistra crestere economica in 2010, dar nu cred ca va fi mai mare de 2%, cel mult 4%. Nu ma astept neaparat la motoare interne de crestere economica, ci cred ca va fi mai degraba indusa de pe extern, odata cu revenirea economiilor internationale", a declarat Razvan Pasol, directorul general al societatii de intermediere Intercapital Invest.

Grigore Chis, directorul general al Broker Cluj, se asteapta la o crestere economica de cel mult 2%, estimand ca sectorul constructiilor ar putea sa-si revina anul viitor, in special pe fondul investitiilor din infrastructura anuntate.

"Din discutiile pe care le-am avut, este asteptata o crestere economica de pana la 1% anul viitor. Se mizeaza pe revenirea industriei si a sectorului de servicii", a spus Marius Trif, directorul general al Carpatica Invest, societatea de brokeraj a bancii Carpatica
sursa : http://www.zf.ro/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one