Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Euro se prăbuşeşte. Ce păţesc românii?

18 mai 2010

Euro n-a mai fost atât de slab de patru ani, iar europenii încep să îşi amintească vremurile când paritatea cu dolarul se învârtea în jurul a unu la unu.
Importurile de mărfuri plătite în dolari, de la barilul de petrol până la iPhone, s-au scumpit cu 22% de la începutul lui decembrie până ieri, când paritaltea dolar-leu a crescut de la un minimum de 2,78 la un maximum de 3,4. Motivul: leul pierde teren în faţa euro, care la rândul său se depreciază faţă de dolar. Referinţa BNR a ajuns ieri la cel mai slab nivel de după 5 ianuarie: 4,1878 lei pentru un euro, în timp ce paritatea dolar/euro a atins cel mai mic nivel din ultimii 4 ani: un dolar putea fi cumpărat ieri pentru doar 1,2234 euro.
De situaţie sunt avantajaţi exportatorii europeni şi români către pieţele din afara UE, dar şi investitorii care au mizat pe moneda americană. Pe de altă parte, scăderea euro marchează o pierdere rapidă de credibilitate a Băncii Centrale Europene, care şi-a compromis aura de independenţă în momentul în care a anunţat că va participa la salvarea ţărilor cu deficite mari cumpărând obligaţiuni de stat. "Piaţa nu mai are încredere în euro. El se depreciză ca răspuns la orice ştire care ar putea avea vreun efect negativ", a afirmat Daisuke Karakama, analist la banca Mizuho, citat de AFP, la sfârşitul unei zile de scăderi de 2-3%, provocate de panică, pe bursele din Asia şi Australia.

Franţa: E bine, dar prea repede

Nu nivelul cursului euro/dolar este îngrijorător ci viteza cu care s-a ajuns aici. Puterea actuală a euro este acceptabilă, prezentând avantaje la nivel de competitivitate externă, a declarat preşedintele Autorităţii pentru Pieţele Financiare din Franţa, Jean-Pierre Jouyet, citat de Reuters. "Euro este într-o perioadă de reechilibrare. Ceea ce mă îngrijorează nu este nivelul la care a ajuns moneda, care este acceptabil şi prezintă anumite avantaje în termeni de competitivitate externă, ci viteza decelerării", a afirmat Jouyet.
Preşedintele autorităţii pentru Pieţele Financiare a menţionat că are încredere în euro şi în determinarea statelor din zona euro de a apăra moneda. Jouyet a amintit, totodată, că valoarea monedei unice europene era de 1,17 dolari pe unitate la introducerea ei în circulaţie.

Germania: Speculatorii sunt de vină

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat "atacurile speculative împotriva monedei euro", dar a declarat că UE poate depăşi problema numai prin abordarea prăpastiei uriaşe care desparte cele mai puternice economii europene de cele mai slabe, transmite Reuters. "În ultima săptămână am observat (...) că a fost speculă împotriva euro, moneda noastră. Magnitudinea acestui fenomen era de neconceput cu puţin timp în urmă. Această situaţie impune nevoia de intensificare a reglementării. Dar, din păcate, această speculă a fost şi este posibilă doar pentur că există divergenţe considerabile între puterea şi nivelul de îndatorare ale statelor membre din zona euro", a declarat Merkel.

Austria: Elveţienii călătoresc clandestin

Cancelarul austriac, Werner Faymann, a acuzat Elveţia că profită de deprecierea euro, prin acordurile bilaterale cu Uniunea Europeană în domeniul liberului-schimb economic, neasumându-şi, însă, responsabilităţi pentru sprijinirea monedei, potrivit publicaţiei elveţiene Le Temps, citată de Mediafax. "Când este ceva de dat, Elveţia se retrage", a afirmat Faymann. Elveţia este presată tot mai mult să participe, printr-un ajutor voluntar, la susţinerea monedei unice europene şi la rezolvarea crizei din Grecia, notează publicaţia într-un articol intitulat "Euro: Austria denunţă egoismul Elveţiei". Totodată, liderul partidului Social Democrat, Josef Cap, a caracterizat Elveţia ca fiind un "pasager clandestin" în trenul european, care profită de poziţia de stat-refugiu pentru capital. El consideră că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să solicite autorităţilor de la Berna o contribuţie pentru stabilizarea euro.

ISTORIC

Momentele majore ale cursului euro/dolar
4.1.1999 (debutul euro) 1,1789
28.1.2000 (euro scade sub dolar) 0,9848
26.10.2000 (minim istoric) 0,8252
15.07.2002 (euro revine peste dolar) 1,0024
15.07.2008 (maxim istoric) 1,5990
17.05.2010 (ieri) 1,2349


DOLAR TARE

Cine pierde
Importatorii de mărfuri cu preţ în dolari, în special petrol şi energie.
Persoanele şi companiile care au de achitat credite în dolari.

Cine câştigă
Exportatorii către majoritatea pieţelor din afara UE.
Investitorii cu portofolii sau depozite în dolari.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one