Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Erste: Vom finanta autostrada Comarnic-Brasov

4-martie-2010

Erste Group, care detine banca BCR, este interesat sa finanteze cu cateva sute de milioane de euro proiectul de realizare a autostrazii Comarnic-Brasov (55 km), primul contract realizat in parteneriat public-privat din infrastructura. Acesta este primul anunt oficial al unei institutii bancare referitoare la finantarea tronsonului Comarnic-Brasov, al carui contract a fost semnat pe 18 ianuarie.
Werner Weihs- Raabl, seful diviziei de finantari pentru infrastructura din cadrul Erste Group, nu a precizat care va fi valoarea imprumutului pentru Autostrada Zapezii, insa sustine ca in urmatorii trei-patru ani grupul austriac ar putea aloca Romaniei peste 1 miliard de euro pentru proiecte realizate in concesiune - autostrazi, aeroporturi, poduri, spitale sau sosele de centura.

Trebuie sa identificam in ce conditii va fi realizat proiectul Comarnic-Brasov si care vor fi in final riscurile pe care si le asuma statul si cele pe care le are constructorul. Insa BCR va fi parte din acest proiect pentru ca o singura banca nu poate sa finanteze o astfel de investitie", explica Weihs-Raabl, care considera ca pana la sfarsitul anului ar trebui sa se stie ce banci vor finanta proiectul.
Autostrada Comarnic-Brasov va fi construita de consortiul franco-elen Vinci-Aktor, valoarea contractului de constructie fiind de 1,9 mld. euro, inclusiv TVA, iar durata contractului este de 30 de ani. Si Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat inca din 2008 ca este interesata sa acorde 500 mil. euro pentru Comarnic-Brasov, insa nu a luat inca o decizie finala. O alta banca interesata de acest proiect este BRD, care a finantat in ultimii ani mai multe investitii derulate de stat.
Erste Group a acordat din 2008 si pana in prezent finantari pentru infrastructura si sectorul public in valoare de 500 mil euro in Slovacia, Ungaria, Turcia si Cehia.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one