Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emil Boc anunţă viitoare compensări ale datoriilor la stat cu datoriile statului către firme

12-martie-2010

Prim-ministrul Emil Boc a cerut, joi (11 martie 2010), Ministerului Finanţelor să ia o serie de măsuri pentru întreprinzători, una dintre ele contând în compensarea datoriilor acestora la stat cu banii pe care ei trebuie să-i încaseze de la buget, astfel încât să se evite falimentul acestor companii, a anunţat, joi, premierul Emil Boc, la Ministerul Economiei.
“Am cerut la Ministerul Finanţelor o analiză cu privire la posibilitatea ca, de exemplu, când se plăteşte de către o firmă datoria la stat, pe de-o parte să funcţioneze mecanismul comensării TVA de dat cu cel de încasat sau cu alte datorii la bugetul de stat.
Dar şi posibilitatea aşa-zisei compensări în 3, faţă de bugetul de stat cu privire la datoriile pe care statul le are la dumneavoastră sau dumneavoastră la stat, sau prin alţi agenţi economici, astfel încât firme care au datorii la stat şi, în acelaşi timp, dumneavoastră aveţi de încasat TVA sau alte contribuţii, să nu fiţi nevoiţi să intraţi în procedură de insolvenţă pentru că nu aţi primit resursa aferentă, deşi dumneavoastră trebuia să plătiţi la stat, dar statul vă este dator în acelaşi timp”, le-a spus Boc reprezentanţilor unor companii.
O altă facilitate pregătită de Guvern se referă la scăderea din datoria principală a unei firme şi nu din penalizări, atunci când aceasta achită din datorii, pentru a preveni crearea de noi penalităţi. “Mă refer şi la plata principalului şi nu a accesoriului atunci când achitaţi o restanţă la Fisc.
Practica actuală este următoarea: ai o datorie, mergi s-o plăteşti şi prima dată îţi scade din penalităţi ceea ce plăteşti, dar principalul merge în continuare şi produce penalităţi, ajungând la faliment sau insolvenţă. Am cerut Ministerului Finanţelor să analizeze ca, atunci când plăteşti o datorie, nu în mod obligatoriu să-ţi taie doar datoriile pe care le ai din penalităţi, ci să-ţi taie din datoria principală, pentru că aceea este producătoare de penalităţi şi dobânzi”, a explicat premierul.
O a treia măsură pregătită de Executiv se referă la reducerea birocratizării la plata contribuţiilor de către firme, un grup de lucru analizând posibilitatea implementării de noi metode şi programe de achitare a acestor contribuţii. “Nu în ultimul rând, ştim că vă confruntaţi cu birocraţia fiscală, în materia declaraţiilor pe care trebuie să le completaţi în fiecare lună.
După datele mele, sunt peste 24 de declaraţii fiscale care trebuie depuse, într-o formă sau alta, pentru plata diverselor contribuţii. Am creat un grup de lucru care lucrează în acest moment la simplificarea acestor declaraţii fiscale şi sperăm să vă putem da, în perioada următoare, o veste bună în acest domeniu, că s-au redus aceste declaraţii printr-un proces de informatizare şi o mai bună organizare la ANAF, la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Muncii, la Ministerul Economiei”, a menţionat Boc.
Premierul Emil Boc a participat, joi, la ceremonia semnării unor contracte de investiţii în întreprinderi mari, la Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one