Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şeful Băncii Transilvania este acuzat de manipulare bursieră.

13 iulie 2010


Autor: Andrei Chirileasa


Horia Ciorcilă
Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania (TLV) şi unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din zona de vest a ţării, a fost pus sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru manipularea pieţei de capital şi utilizarea de informaţii privilegiate în tranzacţiile realizate pe Bursă cu acţiunile TLV.
Dosarul care a fost făcut public ieri dimineaţă a venit ca o surpriză, având în vedere poziţia lui Ciorcilă şi respectul de care se bucură în lumea afacerilor, el fiind creatorul mai multor companii în ultimii 20 de ani. Alături de el a fost inculpat şi Claudiu Silaghi, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, soţia şi soacra acestuia, doi bancheri ai diviziei locale a Bank of Cyprus şi doi brokeri de la BT Securities şi IFB Finwest, care ar fi intermediat tranzacţiile. DIICOT a mai instituit şi sechestru asupra unor bunuri ale inculpaţilor, în valoare de circa 13,5 mil. euro.
"Consider acuzaţia complet nefondată, nu am făcut nimic ilegal, nimic care să contravină legislaţiei în domeniu şi voi acţiona pe toate căile legale pentru a dovedi acest lucru. Sunt convins că rezultatele finale ale acestui demers juridic îmi vor da dreptate", a declarat Horia Ciorcilă, care conduce discret de peste 15 ani banca. Ancheta DIICOT a început după ce în decembrie 2009 Bank of Cyprus a anunţat că a preluat 9,7% din acţiunile BT, deşi niciunul dintre acţionarii importanţi, cu excepţia lui Silaghi, nu raportase vânzări de acţiuni. La anchetă a colaborat şi CNVM, care le-a furnizat anchetatorilor date cu privire la tranzacţiile realizate de persoanele vizate. CNVM a replicat ieri că în cazul TLV s-ar putea vorbi despre transferuri pe bază de informaţii privilegiate, nu şi despre acţiuni de manipulare a bursei.
Atât DIICOT, cât şi CNVM au precizat că acuzaţiile nu au legătură cu activitatea băncii. De asemenea, BNR a precizat că toate persoanele puse sub acuzare de DIICOT beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi că Banca Naţională nu va lua măsuri împotriva lor fără o decizie definitivă a instanţei.
Cu toate acestea, acţiunile TLV au pierdut ieri 3,55%, iar pe parcursul şedinţei au scăzut şi cu 6%.
Scandalul de la Banca Transilvania este primul din ultimii ani care vizează conducerea unei bănci de top. BT a fost curtată în ultimii ani de investitori strategici, însă Ciorcilă a preferat să-şi păstreze independenţa, refuzând ofertele de vânzare. El deţine 4,9% din bancă, principalul acţionar fiind BERD cu 14,6%, în timp ce SIF-urile controlează circa 14%.
Banca Transilvania are o capitalizare de 348 mil. euro şi gestionează active de 4,6 mld. euro.
sursa ;http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one