Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Economia ramane in recesiune

8 iunie 2010

Autor: Claudia Medrega

Noile previziuni ale analistilor si oamenilor de afaceri indica o scadere intre 1% si 2%.

Majoritatea analistilor si oamenilor de afaceri si-au revizuit in scadere prognoza privind evolutia economiei in acest an, dupa un prim trimestru dezamagitor.

Daca in cazul oamenilor de afaceri balanta prognozelor inclina spre o scadere a economiei de 2%, estimarile analistilor converg spre o diminuare cu aproximativ 1 % in acest an. Guvernul a adoptat prognoza FMI de scadere a economiei cu 0,5% in acest an, iar Finantele urmeaza sa rectifice bugetul pe baza acestei cifre.

In ciuda asteptarilor pozitive de la inceputul acestui an, perspectivele privind evolutia economiei s-au inrautatit treptat in ultima perioada.

"Prognoza noastra precedenta legata de o crestere a economiei cu 0,5% - 1% se baza pe efectul pozitiv provenit de la cererea externa, insa deteriorarea perspectivelor economiei globale, in special in Europa, precum si masurile aditionale de austeritate care urmeaza sa fie implementate de Guvern au determinat revizuirea in jos a prognozei privind PIB-ul in jur de - 1,5% pentru 2010", afirma Catalina Molnar, senior economist RBS Bank.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one