Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Economia şi piaţa muncii îşi vor reveni complet în doi sau trei ani

12-martie-2010

Cea mai dificilă perioadă a crizei a fost depăşită, însă va fi nevoie de doi sau trei ani pentru ca economia şi piaţa muncii să-şi revină complet, a declarat Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernator al Băncii Centrale Europene (BCE).

"Pe ansamblu, ce a fost mai greu a trecut. Economiile cresc din nou, însă slab. Problemele s-au mutat în economia reală. Şomajul creşte, iar riscul întrării în incapacitate de rambursare a împrumuturilor ar putea urca", a afirmat Nowotny pentru publicaţia Die Presse, preluată de Reuters.

El consideră că va fi nevoie de doi sau trei ani pentru ca economia şi piaţa muncii să-şi revină complet.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one