Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Economia asteapta sa iasa din recesiune. Afla care vor fi motoarele cresterii

Economia asteapta sa iasa din recesiune. Afla care vor fi motoarele cresterii
15-FEB-2010

Romania mai are de asteptat pana sa iasa din recesiune, cel mai probabil pana in a doua parte a lui 2010, dupa ce economia a "aterizat fortat" in 2009. Exporturile nete si revenirea consumului sunt principalele motoare identificate de economistii romani care vor genera viitorul avans economic, insa cresterea din acest an o sa fie una simbolica.

Cand iesim din recesiune?


Romania va iesi din recesiune cu intarziere fata de alte tari, sustine Lucian Croitoru , consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, explicand ca declinul Produsului Intern Brut de 7,2% din 2009 dupa un avans de 7,1% in 2008 marcheaza o aterizare fortata a economiei romanesti.

"Am avertizat ca primul semestru din 2010 ar putea arata recesiune in continuare, cifra de 6,6% pe minus in trimestrul IV arata ca perioada in care criza financiara afecteaza Romania este mai lunga decat estimarea initiala (...) De asemenea, am avertizat intens asupra unei posibile aterizari dure, mai ales in 2007 si 2008, cand cresterea economica nu era sustenabila, dar mesajele noastre nu au fost preluate", a explicat Lucian Croitoru, potrivit NewsIn.

Consilierul guvernatorului se asteapta la o redresare timida a economiei romanesti, miscare ce ar urma sa influenteze si deficitul de cont curent.

"Iesirea Romaniei din criza este foarte mult dependenta de ce se intampla in Uniunea Europeana si in alte tari de pe glob. Nu atat cresterea economica din acele tari conteaza, cat refacerea increderii. Daca se va reinstitui increderea in tarile dezvoltate de pe planeta atunci Romania va fi beneficiarul acesteia. (...) Se cam stiu masurile care trebuie luate in acest sens (pentru revenirea increderii investitorilor, n.r.). Orice inovatie in acest domeniu va crea dezechilibre si neincredere", a subliniat Croitoru.

Astfel, in prima parte a lui 2010 vom vedea in continuare semne de recesiune, dar mai slabe decat cele din 2009. Pe de alta parte, o crestere usoara am putea sa vedem in acest an si la nivelul deficitului de cont curent, pe masura ce economia va creste.
SURSA http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one