Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De teama taxei pe avere, romanii bogati isi muta banii la bancile elvetiene.

De teama taxei pe avere, romanii bogati isi muta banii la bancile elvetiene.
Liviu Chiru
20.01.2010

Cei care isi deschid conturi in Elvetia cauta in primul rand protectie, acceptand castiguri foarte mici.

Romanii cu lichiditati de milioane de euro la bancile locale se uita spre marile banci elvetiene, unde doresc sa isi mute banii pentru a se pune la adapost in perspectiva discutiilor privind introducerea pe plan local a unei taxe pe averile mai mari de 500.000 de euro.
"Un prim val de mutare a averilor in strainatate a fost pe fondul panicii de la sfarsitul lui 2008. Acum lumea se uita din nou, intreaba, asteptand sa vada ce se va intampla cu impozitarea averilor. Cine merge cu banii afara urmareste siguranta, nu castigul", spune seful diviziei de private banking a unei banci locale.

Si in toamna trecuta, cand guvernul Boc a fost demis, unii clienti cu averi importante au ales sa treaca pe euro si sa isi scoata banii din tara.
La jumatatea lunii, initiativa deputatului PSD Mugurel Surupaceanu pentru instituirea in 2010 a unui impozit anual de 0,5% asupra averilor nete individuale mai mari de 500.000 de euro s-a transformat in proiect de lege. Surupaceanu a afirmat ieri, in cadrul unor dezbateri ca, potrivit datelor sale, peste 20.000 de romani au averi de peste 500.000 de euro, iar prin impozitarea acestora cu cota propusa s-ar colecta la buget venituri de 200 mil. euro. Aceasta inseamna ca el estimeaza o avere totala a celor 20.000 de romani de circa 40 mld. euro.
Conform unor date oficiale, doar 0,1% din numarul depunatorilor persoane fizice la banci, adica 17.000 de deponenti, detin 20% din volumul depozitelor bancare ale persoanelor fizice, adica 5 mld. euro. "Probabil ca nu vor reusi sa ia mare lucru (prin impozitarea averilor - n.red.). Bineinteles ca oamenii de afaceri vor fi tentati sa-si mute conturile in afara. Probabil ca vor incepe sa-si schimbe si cetatenia", a spus un antreprenor care a platit statului roman taxe de doua milioane de euro anul trecut. El spune ca in 2010 isi va derula operatiunile importante prin intermediul unor firme off - shore, astfel ca nu va mai plati impozite in Romania.
Fiscul a cerut deja sprijinul expertilor Fondului Monetar International pentru elaborarea unei legislatii care sa permita impozitarea persoanelor foarte bogate, care nu isi pot insa justifica veniturile, potrivit unor surse citate ieri de Mediafax.
Omul de afaceri Dinu Patriciu estima anul trecut ca romanii bogati au lichiditati in conturi la bancile elvetiene de 12 miliarde de euro, adica jumatate din economiile totale ale populatiei tinute la bancile locale. Date certe despre averile transferate de romani in afara nu sunt insa disponibile.
Marile banci elvetiene cu traditie in administrarea averilor sunt, la randul lor, tot mai interesate de potentialul pietei romanesti. Mari nume din industria administrarii private a averilor, cum sunt UBS, Credit Suisse, Julius Baer sau Coutts, au inceput chiar sa recruteze pe plan local consilieri de private banking, care sa mentina relatia cu clientii romani. In general, cei recrutati provin din echipele de private banking ale bancilor locale.
Elvetienii au inventat conceptul de "private banking"
Daca pe plan local nu se poate vorbi inca de private banking in adevaratul sens, elvetienii sunt cei care au inventat concepul si seteaza standardele in domeniu. Pe langa discretie maxima, bancherii elvetieni ofera clientilor produse complexe, dar si consiliere, inclusiv in domeniul optimizarii fiscale - adica acele metode prin care pot reduce la minimum taxele platite, fara totusi sa incalce legea.
Clientii bancilor elvetiene au propriul consilier, care ii viziteaza la cerere in cel mult 48 de ore. Totusi, pentru serviciile oferite, bancile elvetiene percep si taxe foarte piperate, astfel ca mutarea banilor in strainatate este eficienta doar de la sume de peste un milion de euro in sus. Bancile elvetiene ofera randamente de cel mult 2% la produsele simple in euro, cu mult mai mici decat se pot obtine pe plan local. Totodata, costul anual al administrarii unui cont poate ajunge de ordinul miilor de euro.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one