Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De ce întârzie Europa să se redreseze ?

De ce întârzie Europa să se redreseze ?
17 Februarie 2010

Zona euro a înregistrat în trimestrul al patrulea din 2009 o creştere mai slabă decât se prevăzuse, de 0,1% faţă de trimestrul al treilea, potrivit unei prime estimări publicate de Oficiul European de Statistică Eurostat.
Este o încetinire severă, după o creştere de 0,7% în trimestrul al treilea. Anul trecut, activitatea celor 16 ţări din zona euro a scăzut cu 4%, scrie cotidianul francez La Croix. Prima estimare este descurajatoare, sunt de părere analiştii. Mai ales dacă este comparată cu creşterea de 5,7% din trimestrul al patrulea din Statele Unite – calculată în ritm anual – şi cu cea de 4,6% a Japoniei, în acceaşi perioadă.
Întreprinderile americane şi-au relansat producţia pentru a răspunde evoluţiei consumului. Au putut s-o facă pentru că stocurile lor erau mai mici decât cele din Europa. Japonezii au profitat de relansarea economiei chineze, lucru care a favorizat exporturile japoneze, precizează analiştii intervievaţi de La Croix. Estimarea Eurostat indică faptul că, în zona euro, perioada cea mai grea a trecut, adăugând că relansarea va fi slabă.
Analiştii iau ca exemplu domeniul locurilor de muncă: în Statele Unite, odată cu criza, piaţa muncii s-a degradat mai repede şi mai violent decât în zona euro. Prin urmare, relansarea se traduce astăzi prin mai multe angajări în Statele Unite decât în Europa.
Relansarea va îmbrăca diferite forme în ţările zonei euro, spun analiştii. Spania va fi printre ultimele, pentru că trebuie să-şi restabilească finanţele publice, în timp ce Germania va contribui la creşterea comună prin exporturi.
Economia respectă o schemă aproape clasică: Germania exportă investiţii în China, care construieşte uzine pentru a exporta în Statele Unite. Franţa profită de această mişcare exportând bunuri intermediare în Germania. Criza a arătat că această organizare implică riscuri, odată cu căderea comerţului internaţional. Acesta s-a redus cu 10% într-un an, ceea ce explică încetinirea bruscă a economiei germane de anul trecut.
Va mai trebui poate să treacă o bună perioadă de timp până ce China va înlocui Statele Unite în poziţia de locomotivă mondială a creşterii. În prezent, China exportă cu mult mai mult decât importă. Însă chinezii constată, cu ocazia crizei, că sunt foarte dependenţi de Statele Unite în ceea ce priveşte exporturile şi rezerva de valută.
Prin urmare, China prevede să-şi reechilibreze economia pentru a o face să se bazeze mai mult pe cererea internă. Este unul din obiectivele colosalului său plan de relansare, spun analiştii consultaţi de cotidianul francez La Croix.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one