Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum va evolua economia românească în 2010? Dar restul lumii? Care sunt industriile ce vor susţine relansarea economiei globale? Răspunsurile, în noul supliment Capital.

Europa de Est reprezintă un motiv de îngrijorare, din punctul de vedere al posibilităţilor de refacere a economiei în 2010, se subliniază în analizele prestigioasei reviste britanice The Economist, dintre care cele mai importante sunt preluate în noul supliment al revistei Capital, Lumea în 2010 + România în 2010. Țările din regiunea noastră sunt îndatorate excesiv şi mai au prea puţini clienţi solvabili pe pieţele occidentale. Analiştii britanici prevăd pentru România o creştere a PIB de 1%, până la 186 miliarde de dolari (8.680 de dolari per capita), o inflaţie de 3,3%, dar şi o efervescenţă a protestelor sociale, ca urmare a „programului de austeritate promovat de FMI“. Secţiunea din supliment realizată de Capital aduce detalii şi nuanţe: după ce rata şomajului a crescut de la 4% în 2008 la 9,6% în 2009, va trece pragul de 10% în 2010. La nivelul UE, estimările anticipează un şomaj de 12%, astfel încât, până la sfârşitul crizei, 25 de milioane de oameni din statele OCDE ar urma să-şi piardă locurile de muncă.

Semnele de redresare a economiei globale din a doua parte a lui 2009 nu indică o revenire în 2010 pe trendul creşterii viguroase. Consumul şi cheltuielile publice nu vor putea să susţină decât un ritm lent de creştere economică. Performanţă, în termenii anului viitor, va însemna păstrarea direcţiei pozitive şi evitarea recăderii în recesiune. În lipsa relansării vânzărilor de electrocasnice şi de autoturisme şi în condiţiile accentuării tendinţei de economisire (consumatorii fiind în continuare împovăraţi de datorii şi, în plus, ameninţaţi de un şomaj impresionant), tendinţa naturală a producţiei în economiile dezvoltate va fi aceea de a se comprima şi mai mult. La nivel global, vânzările bunurilor de larg consum vor creşte cu doar 1,7%, iar producătorii vor trebui să inoveze tot mai mult pentru a atrage cumpărătorii. Speranţa rămâne stimularea economiei prin cheltuieli publice, numai că guvernele nu vor putea finanţa la nesfârşit procesul de redresare. Dimpotrivă, pentru finele anului este anunţată retragerea guvernelor din arena economică.

O şansă pentru relansare: exporturile auto

Turbulenţele din economia globală se vor simţi la nivelul investiţiilor străine în România: doar cinci miliarde de euro în 2010 faţă de 9,5 în 2008. Finanţarea deficitului rămâne critică pentru noi, iar dacă se va ajunge la ultima soluţie, aceea a majorării impozitelor, ritmul de refacere a economiei va fi mult încetinit în următorii ani. Motorul reintrării, în 2010, pe un trend de creştere ar fi industria prelucrătoare, iar în domeniul exporturilor, industria auto are cele mai multe şanse. În 2009, Grupul Dacia şi-a majorat producţia cu 25% şi exporturile cu 44%, un curs care probabil se va menţine în 2010, întrucât înmatriculările de autoturisme se preconizează a creşte anul viitor cu 4,7%, îndeosebi în statele asiatice şi în SUA. Alte elemente care ar putea să sprijine relansarea economiei autohtone, însă, nu furnizează motive de optimism. Consumul intern joacă un rol important în ecuaţia redresării, dar el nu va creşte, după reducerile de salarii şi eliminarea bonusurilor din 2009. Şi nici 2010 nu va fi anul creşterilor salariale.

Pulsul economiilor europene

1% este creşterea anticipată de The Economist pentru România în 2010. Mihai Tănăsescu, reprezentantul nostru la FMI, prezice creşteri modeste, 2%-4%, în 2011 - 2012.sursa: http://www.capital.ro/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one