Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum se plăteşte impozitul pe profit

Cum se plăteşte impozitul pe profit


Ana Bâtcă
Luni, 22 Februarie 2010
Începând din acest an, firmele vor achita în fiecare trimestru un sfert din birul de anul trecut, actualizat cu rata inflaţiei. Plata anticipată a impozitului pe profit a intrat în vigoare începând cu 2010 pentru toate firmele. Cu toate acestea, mulţi contabili şi consultanţi fiscali încă nu ştiu cum să aplice prevederile Codului Fiscal, pe care le consideră neclare. Şi asta deoarece reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) încă nu au explicat ce impozit vor trebui să achite companiile care au fost pe pierdere anul trecut, microîntreprinderile care au plătit impozit de 3% pe venit sau firmele care şi-au suspendat activitatea, spune Luminiţa Hosu, director economic la Expert Star Consulting.

În plus, ea susţine că „plăţile anticipate îi dezavantajează pe toţi contribuabilii. Rezultatele din 2010 nu vor fi bune. 90% dintre societăţile cu care lucrăm prevăd că anul acesta va fi unul mai prost decât 2009 şi impozitul real va fi mai mic decât cel anticipat”.

În opinia avocatului Gabriel Biriş, noul sistem de declarare şi de plată a impozitului pe profit va lovi în special firmele mici, dar şi pe cele care au înregistrat anul trecut rezultate mai bune decât cele pe care le vor avea în 2010.

Termene de declarare

Până în 2009, acest sistem de taxare era aplicat doar băncilor. Din 2010, toate firmele, atât cele care plăteau până la sfârşitul anului trecut cota unică pe profit, cât şi cele care achitau impozitul de 3% pe veniturile microîntreprinderilor, sunt obligate să declare şi să plătească trimestrial impozitul pe profit. Acesta reprezintă o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie.

„Pentru anul fiscal 2010, indicele de inflaţie utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual este 3,5%”, potrivit Ordinului MFP nr. 200/2010.
Impozitul trebuie declarat şi plătit până pe data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata. Astfel, termenele-limită pentru declararea şi plata anticipată a taxei pe profit sunt 25 aprilie, 25 iulie, 25 octombrie şi 25 ianuarie.
Impozitul pe profit pentru anul anterior, pe baza căruia se determină plăţile anticipate, este cel datorat conform declaraţiei 101 privind impozitul pe profit pentru anul precedent. Nu se iau în calcul plăţile anticipate efectuate în anul anterior.
Impozit cu 3,5% mai mare

Gabriel Biriş, partener al casei de avocatură Biriş Goran, a precizat că firmele nou-în fiinţate vor face plăţi anticipate la nivelul impozitului minim anual aferent primei tranşe de venit.

Potrivit acestuia, contribuabilii care au avut, anul trecut, pierdere fiscală vor achita impozitul minim aferent veniturilor în care se încadrează. Biriş spune că microîntreprinderile care au achitat, în 2009, un impozit de 3% pe venit vor face plăţi anticipate în sumă de o pătrime din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în anul anterior, actualizat cu indicele de inflaţie.

Practic, vor plăti trimestrial, în contul impozitului pe profit, câte un sfert din impozitul pe venit achitat anul trecut, după care sumele se vor regulariza, la începutul anului viitor. De exemplu, o companie care a plătit, anul trecut, un impozit pe profit de 2.500 de lei va achita, în 2010, în patru tranşe, un total de 2.587,5 lei.

Firmele inactive nu ştiu ce să facă

În ceea ce-i priveşte pe contribuabilii aflaţi în inactivitate temporară, avocatul susţine că nu există o reglementare specială. „Părerea mea este că aceste firme nu ar trebui să plătească impozitul anticipat. Când spun acest lucru, mă bazez pe principiul fiscalităţii. Trebuie să existe un impozit, pentru ca el să fie plătit anticipat”, a spus Biriş săptămâna trecută, la un seminar pe teme de fiscalitate.

La rândul său, Dragoş Doroş, directorul Direcţiei Impozite Directe din Finanţe, a răspuns că, în prezent, Codul Fiscal nu prevede o excepţie de la regula plăţii anticipate a impozitului pe profit.

„Filosofia plăţilor anticipate este că anul acesta le colectez mecanic, mă uit la sfârşitul anului apoi regularizez. Ca idee (privind o excepţie de la plata anticipată a impozitului pe profit pentru firmele suspendate - n.r.), nu zic că e bună sau rea, merită discutată”, a conchis el.

„90% dintre patroni prevăd că 2010 va fi un an mai prost decât 2009 şi impozitul real va fi mai mic decât cel anticipat.“
LUMINIŢA HOSU, director la Expert Star Consulting

TERMEN

Depuneţi declaraţia de impozit pe profit
Organizaţiile nonprofit şi contribua bilii care obţin venituri din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură trebuie să depună, până la termenul- limită de joi, 25 februarie, Formularul 101 - declaraţia anuală de impozit pe profit.

Totodată, pot depune formularul şi firmele care îşi definitivează, până la această dată, bilanţul pe anul trecut.
„Pentru ceilalţi contribuabili, termenul- limită de depunere a declaraţiei 101 este 25 aprilie, cu excepţia persoanelor juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal şi pentru care termenul de depunere a declaraţiei pe profit este data depunerii situaţiilor financiare la registrul comerţului”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Găsiţi pe site-ul www.anaf.ro un document de prezentare a declaraţiei 101 cu explicaţii despre completarea acesteia.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one