Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum încurajează instituţiile statului înmulţirea ţepelor în mediul business

Cum încurajează instituţiile statului înmulţirea ţepelor în mediul business
20 Ianuarie 2010

ANTIŢEPARI.ro dezvăluie un nou caz de “anomalie” în mediul de afaceri, pornind de la situaţia firmei „Clasic Design”, cea care în primele 20 de zile ale anului 2010 a refuzat la plată cecuri şi Bilete la Ordin în valoare de 3,23 miliarde lei vechi
- Mai grav este faptul că asociatul unic al SC „Clasic Design” SRL , Andrei-Ovidiu Cristea, a achiziţionat o nouă firmă (”Corina 2000 Impex” SRL) cu care să-şi continue “misiunea” de înşelare a partenerilor de afaceri şi a devenit, astfel, asociat unic la două societăţi cu răspundere limitată
- Nici Registrul Comerţului şi nici Ministerul de Finanţe nu au mişcat un deget în acest caz (ca multe altele, probabil), cu toate că Legea 31/1990 privind societăţile comerciale (cu modificările ulterioare) precizează foarte clar:
„o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată”. (articolul 14).
.
Deşi a fost înfiinţată în luna iulie 2008, societatea braşoveană „Clasic Design” (CUI 24170665) a reuşit să încheie anul 2008 cu o cifră de afaceri de afaceri de 315.456 RON, în condiţiile în care nu a avut nici un angajat, situaţie cel puţin curioasă dacă luăm în considerare obiectul principal de activitate: „fabricarea de mobilă”.
La un an şi 3 luni de la înfiinţare, „Clasic Design” este „vândută” de Horaţiu Florin OANĂ şi Alexandru Flavius ŞERBAN, unic asociat şi administrator devenind Andrei-Ovidiu Cristea, un individ născut în localitatea Codlea (judeţul Braşov), la data de 8 august 1980. Acesta a schimbat şi sediul social al firmei (în Braşov, str. Agricultorilor nr.20, Biroul 2), locul unde teoretic ar trebui să se fabrice mobilă, din moment ce firma nu are nici un alt punct de lucru.
În cele câteva luni în care a administrat firma, Andrei-Ovidiu Cristea a reuşit să identifice mai mulţi furnizori de la care a achiziţionat marfă cu plata la termen, pe bază de instrumente de plată. Numai că, Andrei-Ovidiu Cristea s-a dovedit a fi un ţepar, cecurile şi Biletele la Ordin emise în favoarea furnizorilor fiind refuzate la plată din lipsă de disponibil.
Astfel, de la începutul anului şi până ieri, 19 ianuarie 2010, „Clasic Design” Braşov a fost raporată la Centrala Incidentelor de Plăţi din cadrul BNR cu 31 de refuzuri la plată (5 cecuri şi 26 de Bilete la Ordin), în valoare totală de 323.356,45 RON.
.
Incompetenţa domneşte la Registrul Comerţului: Cristea a mai preluat o firmă
.
Probabil încurajat de reuşita acţiunii de identificare a clienţilor dispuşi să-i acorde încredere, Andrei-Ovidiu Cristea (sau poate altcineva care se foloseşte de acest nume) a mai pus la cale o lovitură. A achiziţionat o firmă din Bucureşti, deţinută anterior de nişte asiatici: „Corina 2000 Impex” (CUI 13011850).

Andrei-Ovidiu Cristea a mutat sediul firmei în Braşov (Str. Miraslau nr. 39, ap.4), judeţ în care apare ca fiind înfiinţată pe 5 ianuarie 2010, chiar dacă demersurile oficiale pentru această tranzacţie au demarat la sfârşitul lunii noiembrie 2009 (Cristea figurează ca administrator numit la data de 27.11.2009).
Cesionarea părţilor sociale (deţinute de asiatici) către Andrei-Ovidiu Cristea nu ar fi fost posibilă dacă funcţionarii de la Oficiul Registrului Comerţului (ORC Bucureşti şi Braşov) şi-ar fi făcut datoria şi ar fi verificat situaţia lui Cristea. Acesta, fiind asociat unic la „Clasic Design”, nu putea deveni asociat unic şi la „Corina 2000 Impex” pentru că Legea 31/1990 privind societăţile comerciale (cu modificările ulterioare) precizează foarte clar: „o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată”. (articolul 14).
.
Ce ar trebui să se întâmple şi ce se va întâmpla?
.
Conform aceluiaşi articol 14 din Legea 31/1990, în cazul în care o persoană fizică sau o persoană juridică ajunge asociat unic la două societăţi cu răspundere limitată „statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, precum şi orice persoană interesată poate cere dizolvarea pe cale judecatorească a unei societăţi astfel constituită”.
Altfel spus, Ministerul de Finanţe POATE (dar nu este obligat de lege!!!) să solicite dizolvarea „Corina 2000 Impex”, eventual să tragă la răspundere persoanele care se fac vinovate de încălcarea legii, adică angajaţii “anesteziaţi” de la Registrul Comerţului (Bucureşti şi/sau Braşov), care nu au sesizat ilegalitatea.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one