Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CSA: Sistemul bonus-malus si RCA electronic, aplicate de la 1 ianuarie 2010

22 Decembrie 2009
Avocatnet.ro
Incepand cu 1 ianuarie 2010, politele de asigurare privind Raspunderea Civila Auto se vor emite in format electronic, iar la tarifele stabilite de asiguratorii autorizati, se va aplica sistemul bonus-malus, precizeaza Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), intr-un comunicat de presa publicat marti.
Incepand cu 1 ianuarie 2010, societatile de asigurare vor aplica sistemul bonus-malus la tarifele pe care le-au stabilit, notificat CSA si publicat pe site-urile proprii, asa cum acesta este reglementat prin Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.21/2009.

Tarifele de prima aferente asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010 vor depinde de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoana fizica intr-o perioada de referinta. Aceasta inseamna ca un asigurat care nu a produs daune in 2009 si incheie o polita pentru o perioada de un an va obtine, datorita sistemului bonus-malus, o reducere cu 10% a tarifului afisat de asigurator. Intrucat normele CSA reglementeaza existenta a 14 clase de bonus, rezulta ca, daca timp de sapte ani un asigurat nu a produs daune pe RCA, bonusul acordat poate ajunge la 50%.

“Avand in vedere numarul de dosare de dauna avizate in temeiul politelor obligatorii RCA, rezulta ca cei mai multi dintre asigurati, circa 90%, vor beneficia de bonus intrucat nu provoaca evenimente”, a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.

Pentru aplicarea unui malus pentru un asigurat/utilizator persoana fizica sunt luate in calcul evenimentele pentru care a fost platita cel putin o dauna in perioada de referinta, in temeiul politei de RCA detinuta de acesta. Intr-o astfel de situatie, malus-ul se aplica indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, precum si indiferent de modul de protocolare a accidentului (prin proces verbal intocmit de politie sau prin constatare amiabila de accident). Coeficientul din sistemul bonus-malus al asiguratului nu este influentat doar in situatia in care, la momentul producerii evenimentului, vehiculul era insusit si folosit fara acordul proprietarului si acest lucru a fost sesizat in scris Politiei.

Clauza de malus (majorarea primei) se aplica in functie de numarul de daune produse si platite, putand ajunge pana la 200%.

Normele puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.21/2009 prevad faptul ca, in situatia in care un asigurat detine mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul. De asemenea, in cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Asigurarile RCA vor fi emise in sistem electronic

CSA a hotarat ca, incepand cu aceeasi data, respectiv 1 ianuarie 2010, politele de asigurare RCA sa fie emise in sistem electronic.

Potrivit normelor, emiterea electronica este definita ca fiind subscrierea politei RCA simultan cu inregistrarea si stocarea instantanee in sistemul informatic al asiguratorului a datelor cuprinse in polita. Aceasta inseamna ca asiguratorul va prelua datele necesare a fi inscrise in polita direct in sistemul informatic si va elibera polita asiguratului din sistemul informatic.

CSA precizeaza ca, la fel ca si pana in prezent, asiguratorul va inmana totodata asiguratului si vigneta pe care acesta din urma are obligatia sa o aplice pe parbriz.

“In acest fel, se asteapta ca erorile umane de completare a politelor RCA sa se diminueze, ceea ce va avea ca efect si cresterea acuratetei bazei de date CEDAM”,

sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one