Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Commerzbank: Leul ar putea fi cotat la 4 unităţi/euro în viitorul apropiat

Commerzbank: Leul ar putea fi cotat la 4 unităţi/euro în viitorul apropiat
Leul ar putea să se aprecieze în continuare şi să atingă 4 unităţi/euro în viitorul apropiat, după ce aprobarea bugetului de către Parlament a sporit şansele deblocării acordului de 20 de miliarde de euro cu instituţiile financiare internaţionale, potrivit analiştilor Commerzbank.
Un nivel al leului de 4 unităţi/euro ar reprezenta o apreciere de 2,6% a monedei faţă de o cotaţie de 4,1032 unităţi/euro atinsă în timpul tranzacţiilor de vineri de la Bucureşti, se arată într-o notă a analiştilor băncii germane adresată clienţilor.

BNR a anunţat, vineri, un curs al leului de 4,1147 unităţi pentru un euro. Pe piaţa interbancară, cursul a coborât sub 4,1 lei/euro, atingând un nou minim al ultimului an.

Leul s-a întărit cu 1,4% în această săptămână şi a consemnat astfel cea mai mare apreciere în rândul celor 25 de monede de pe pieţele emergente analizate de Bloomberg.

Delegaţiile Fondului Monetar Internaţional şi ale Uniunii Europene vor veni la Bucureşti în perioada 20-27 ianuarie pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

"Şansele de succes sunt ridicate. Standard&Poor's a promis deja îmbunătăţirea perspectivei ratingului, ceea ce înseamnă că aprecierea leului din ultimele două săptămâni este justificată", consideră Lutz Karpowitz şu Ulrich Leuchtmann, analişti la Commerzbank.

România beneficiază de rating "BB+" din partea Standard&Poor's, cea mai ridicată treaptă a nivelului "junk" (nerecomandabil pentru investiţii).

De la instalarea noului Guvern, la 23 decembrie, leul s-a apreciat cu 2,1%.

"Fără îndoială, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Rata inflaţiei se menţine ridicată, la 4,7%, fiind probabil să se accelereze în timpul redresării. Acest fapt este probabil să limiteze potenţialul de redresare pe termen mediu", potrivit analiştilor Commerzbank.

Bloomberg mai notează că premierul Boc anticipează o creştere economică de 1,3% în 2010, iar Banca Naţională a României a redus dobânda de politică monetară la 7,5%, cel mai redus nivel atins din ianuarie 2008.

Costul împrumuturilor se menţine totuşi la cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană.

"Aprobarea bugetului este o ştire bună care ar trebui să permită reluarea programului de finanţare convenit cu FMI, dar avem îndoieli că va stimula creşterea", potrivit unei note a analiştilor Neil Shearing şi David Oxley de la Capital Economics din Londra.

sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one