Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Colectarea impozitelor, din 4 ianuarie

Colectarea impozitelor, din 4 ianuarie
Aida Danaila
Miercuri, 30 Decembrie 2009

Imediat ce directiile de impozite si taxe locale isi reiau activitatea anul viitor, adica din 4 ianuarie, persoanele care vor isi pot plati impozitele si taxele locale aferente anului 2010. Acestea vor fi majorate, in medie, cu aproximativ 19%, in functie de categoria de impozit; impozitele pe cladiri s-au majorat cu 14,81%, impozitele pe terenuri – cu 14,75% –, taxa asupra mijloacelor de transport s-a majorat diferentiat, in functie de capacitatea cilindrica, cea mai mare crestere fiind la masinile cu motor mai puternic, de 20%. Plata integrala a impozitelor datorate pentru 2010
beneficiaza si anul viitor de bonificatie de 7%. De exemplu, daca pentru 2010 aveti de platit pentru casa un impozit de 100 lei si achitati intreaga suma pana pe 31 martie 2010, veti face o economie de 7 lei, anume acea bonificatie de 7%. O alta varianta este sa platiti darile in doua rate, termenele scadente fiind 31 martie, respectiv 30 septembrie. In cazul in care alegeti aceasta varianta, nu mai beneficiati de bonificatia de 7%.

In Bucuresti, majorarea impozitelor si taxelor locale a respectat in totalitate prevederile din Codul Fiscal. Avand in vedere ca este un an de criza si tinand cont de gradul de suportabilitate al populatiei, Primaria Capitalei nu a adoptat o majorare mai mare decat cea din Codul Fiscal, desi avea dreptul sa mearga cu cresterea pana la 50%.
Potrivit noilor valori aprobate, in Bucuresti, pentru locuintele in imobile constructii cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa care au instalatii de apa, canalizare, instalatii electrice si incalzire, valoarea impozabila va fi, in 2010, de 806 lei pe metru patrat, fata de 702 lei, cat este in prezent. Pentru acelasi tip de constructie, dar fara utilitati, valoarea impozabila pe metru patrat va creste la 478 lei, comparativ cu 417 lei in acest an.
La cladirile din lemn sau caramida nearsa, valoarea impozabila aferenta unui metru patrat va creste la 219 lei in 2010, fata de 191 lei in prezent.

In cazul persoanelor fizice, la calcularea impozitului pe cladiri se aplica o cota de 0,1% din valoarea impozabila a cladirii, care este diferentiata in functie de zona in care se afla imobilul respectiv. De asemenea, la calcularea impozitului pe cladire se mai aplica si alti indici de corectie, precum etajul si anul in care a fost construit imobilul si a cata proprietate este cea detinuta de respectiva persoana.
Impozitele pe terenurile intravilane, in functie de zona, sunt cuprinse intre 8.921 de lei in zona A si 3.832 de lei in zona D, pentru un hectar. Posesorii de motorete, scutere, motociclete si autoturisme vor trebui, de asemenea, sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a achita taxa asupra mijloacelor de transport. Respectiva taxa se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica, cate 8 lei pentru fiecare 200 cmc ai motorului in cazul autovehiculelor cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cmc. Intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv, taxa asupra mijloacelor de transport este de 18 lei pentru fiecare 200 cmc ai motorului. De exemplu, pentru un autoturism cu capacitatea cilindrica de 1.400 cmc, proprietarul va plati 56 de lei, in timp ce pentru o masina cu capacitatea de 1.800 cmc, taxa platita va fi in valoare de 162 de lei.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one