Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cine este Ioan Niculae, cel mai nou roman din topul mondial al miliardarilor

Doru Cireasa
Vineri, 12 Martie 2010
» Ioan Niculae, patronul firmei Interagro, care in ultimii zece ani a plimbat cu folos fosta regie de stat a tutunului de la stat la el si inapoi, a patruns impreuna cu Ion Tiriac in topul miliardarilor lumii in dolari, intocmit de revista Forbes.

Criza economica nu a afectat marii miliardari ai Romaniei. Doi dintre acestia, respectiv Ioan Niculae (1,1 miliarde euro) si Ion Tiriac (1 miliard euro), au reusit spargerea exclusivistului top Forbes al miliardarilor lumii in dolari in ultimul an, cand caderea economiei a fost de


peste 7%. Cei doi se alatura miliardarului Dinu Patriciu (2,2 miliarde euro), care figura si in editia de anul trecut a topului. Daca ascensiunea lui Tiriac nu e o surpriza, el figurand in constiinta publica de mult timp ca fiind unul dintre cei mai bogati romani, includerea lui Niculae, un controversat om de afaceri originar din localitatea Buturugeni, judetul Giurgiu, pe locul 880 in topul Forbes surprinde. Ascensiunea lui Ioan Niculae catre o pozitie in topul Forbes a fost concomitenta cu pierderea locului de munca pentru cateva mii de angajati ai combinatelor chimice pe care acesta le
detinea.


Cel putin asa sunau in decembrie 2008 amenintarile lui Niculae, cum ca e nevoit sa concedieze 5.500 de salariati deoarece pretul ridicat al gazelor face nerentabila productia de ingrasaminte chimice in cele 6 fabrici unde lucrau potentialii concediati. Afacerile nu i-au fost lovite totusi suficient de mult astfel incat sa impiedice ascensiunea sa in topul Forbes. Amenintarile cu concedierile nu au fost facute doar in 2008 si surse din piata au afirmat ca astfel de amenintari venite din partea omului de afaceri erau menite sa determine obtinerea unui pret bun al gazelor pentru firmele sale.


O avere facuta prin "forte proprii", isi lamureste pe scurt revista Forbes cititorii care se intreaba daca Niculae a facut averea de la zero sau nu cumva a mostenit-o de la niscaiva rude bogate. "A muncit intreaga viata in industria chimica, mai intai pentru o firma de stat, apoi pe cont propriu. Este actionar majoritar in cinci mari combinate chimice din Romania; detine, de asemenea, Interagro, cel mai mare producator agricol. A cumparat teren ieftin anul trecut. A investit peste 100 milioane dolari intr-o fabrica de bioetanol la Zimnicea, in septembrie 2009. Portofoliile sale diverse mai cuprind participatii in rafinarii, hoteluri de patru stele, firme de consultanta, restaurante, abatoare, echipe de fotbal si afaceri imobliare."


O privire aruncata asupra ascensiunii lui Ioan Niculae arata ca evolutia acestuia se bazeaza pe afacerile facute cu statul, in principal pe privatizari. Niculae a fost, de fapt, primul patron al fostei Societati Nationale Tutunul Romanesc (SNTR), dupa ce a castigat, in anul 2000, prin firma sa Interagro, licitatia de privatizare a firmei de stat. Invocand insa o serie de nereguli, contracandidatul lui Niculae la privatizare a obtinut in instanta anularea tranzactiei. SNTR a ajuns din nou in ograda statului, dar, cum Ministerul Agriculturii nu i-a dat inapoi lui Niculae avansul platit la privatizare, omul de afaceri a cerut executarea silita a statului si a obtinut sechestru pe actiunile SNTR. In contul obligatiilor care i se cuveneau, Ministerul Agriculturii i-a dat 53% din actiunile SNTR, cu obligatia din partea omului de afaceri de a investi 40 de milioane dolari.Autoritatile au considerat ca omul de afaceri nu a investit banii, societatea a ajuns din nou la stat, urmand a fi vanduta unui consortiu format din mai multe firme. Cu aceasta ocazie, SNTR a fost si scutita de la plata unei datorii bugetare de peste 5.000 miliarde lei vechi. Presa a relatat in 2004 ca tot Niculae era in spatele noului cumparator. Abia in aprilie 2009 Interagro si-a anuntat intentia de a majora capitalul social al producatorului de tigarete Galaxy Tobacco, in contul obligatiilor investitionale asumate in contractul de stingere a datoriilor incheiat cu statul. Averea proaspat miliardarului mai include participatii in agricultura, proprietati agricole, dar si o echipa de fotbal, anume Astra Ploiesti.

» Clasamentul il cuprinde pe locul 937 si pe Ion Tiriac, proprietarul unei averi de un miliard de dolari, facuta tot prin "forte proprii". Acesta a figurat in editia 2008 a topului Forbes, dar a fost retrogradat in clasa detinatorilor a sute de milioane de dolari in 2009. Pentru 2010, Tiriac este mentionat cu participatiuni in banci, firme de asigurari, comercializare autovehicule. Forbes mentioneaza vanzarea participatiei sale de 49% in reteaua de distributie Mercedes catre producatorul german, precum si proprietatea lui Tiriac asupra turneului de tenis Madrid Masters.sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one