Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Parlamentarii din toate partidele au dat un cadou de 4 miliarde de euro

Parlamentarii din toate partidele şi-au unit pixurile şi au dat un cadou electoral de 4 miliarde de euro: pensii mărite, taxe reduse. UPDATE - Vlădescu ameninţă cu demisia

de Raluca DUMITRIU | 07 IANUARIE 2010

Parlamentarii PSD şi PNL, susţinuţi de cei ai PD-L şi UDMR, au votat ieri trei modificări la buget în valoare de 4 miliarde de euro. Cresc pensiile, se reduc taxele la asigurări sociale şi se măreşte bugetul Ministerului Sănătăţii. Boc spune că nu are bani

În timp ce premierul Emil Boc şi ministrul Muncii îşi arătau buzunarele goale, în Parlament, senatorii PSD şi PNL propuneau creşterea punctului de pensie cu 100 de lei, reducerea cu 10% a contribuţiilor la asigurările sociale şi mărirea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 0,4% din PIB. În Comisia de muncă, amendamentele au trecut lejer, având susţinerea tacită a aleşilor puterii, pedeliştii şi udemeriştii abţinându-se de la vot.

"Oamenii din colegiul meu au aşteptări de la mine. Trebuie să le dăm aceste aşteptări", a explicat pentru Gândul reprezentantul PD-L în comisie, Florian Geantă, de ce a votat invers decât recomandase şeful său de partid. Amendamentele trebuie însă să treacă prin Comisia de buget-finanţe a Parlamentului şi apoi să fie votate în plen pentru a intra în vigoare. Pedeliştii din Comisia de buget-finanţe nu par însă dispuşi să repete "isprava" colegilor de partid din Comisia de muncă, după cum puteţi citi mai jos. Chiar dacă intră în vigoare cele trei măsuri, ministrul Muncii se plânge că n-are bani pentru a le susţine şi că dacă ele vor fi consfinţite prin votul Parlamentului, deficitul României va creşte cu 1,3% peste ceea ce e prevăzut în acordul cu FMI.

PSD se laudă cu "o victorie de etapă"

Social-democratul Ioan Cindrea a apreciat că este vorba despre "o victorie de etapă", având în vedere că votul din plen este cel decisiv. Cindrea a arătat că sursele de finanţare pentru majorarea punctului de pensie ar putea fi asigurate prin reducerea bugetului Preşedinţiei şi al serviciilor de informaţii sau prin renunţarea la construirea terenului de golf adus în discuţie de Elena Udrea. Acelaşi punct de vedere pare să fie împărtăşit şi de reprezentanţii PD-L din comisie, în ciuda faptului că şeful lor de partid, premierul Emil Boc, a afirmat în mai multe rânduri că nu există fonduri.

Democrat-liberalul Florian Geantă ne-a declarat că s-a abţinut la vot pentru că este de acord cu mărirea punctului de pensie, aceasta fiind aşteptarea alegătorilor din colegiul său. "Este opinia mea, nu m-am consultat cu liderii PD-L. Oamenii din colegiul meu au aşteptări de la mine. Trebuie să le dăm aceste aşteptări. Eu m-am gândit între posibilităţile Guvernului şi aşteptările alegătorilor", a argumentat Geantă.

"Proiectul de buget nu permite în acest moment o astfel de măsură", a venit imediat reacţia lui Emil Boc. El a subliniat că niciun amendament nu poate fi acceptat dacă nu are sursa de finanţare asigurată: "Bugetul de stat nu are soluţii financiare miraculoase. Din punctul nostru de vedere, proiectul, aşa cum a fost înaintat de către Guvern, avea asigurată resursa financiară pentru a putea face faţă anului 2010, an care are doar o creştere de 1,3%, creştere economică. Dacă economia ne va permite şi să dea Dumnezeu să avem mai mulţi bani la buget, evident că orice prim-ministru din ţara asta şi orice om din România va da resurse financiare suplimentare pentru dezvoltare, pentru a putea mări pensiile". În ceea ce-i priveşte pe parlamentarii UDMR, aceştia susţin că se vor abţine inclusiv la votul asupra Bugetului asigurărilor de stat pentru că nu pot fi de acord cu îngheţarea pensiilor.

Kerekeş Karoly a arătat că liderii UDMR vor iniţia discuţii cu conducerea Ministerului de Finanţe şi partenerii de guvernare pe această temă: "Nu putem accepta îngheţarea pensiilor. Conducerea UDMR va iniţia discuţii cu conducerea Ministerului Finanţelor, partenerii de guvernare. Până atunci, UDMR se va abţine de la votul asupra punctului de pensie şi, la final, de la votul asupra bugetului asigurărilor sociale".

Plenul are ultimul cuvânt

Măsurile adoptate, ieri, de comisiile parlamentare trebuie să treacă, începând de astăzi, de votul Comisiei de buget-finanţe şi apoi de cel al plenului reunit. Vicepreşedintele comisiei, democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că niciunul dintre amendamentele adoptate nu va fi votat dacă nu prezintă sursele de finanţare.

"Dacă nu se găsesc sursele de finanţare nu putem fi de acord cu aceste amendamente. De altfel, marea majoritate a amendamentelor depuse nu se bazează pe sursele de finanţare, iar dacă nu există o sursă certă, nu le promovăm", a explicat vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe. Acesta a adăugat că, până sâmbătă, ar trebui definitivat raportul asupra proiectului de Buget, astfel încât de luni el să intre în dezbaterea plenului.

INFO: Şeitan, ministrul Muncii: "Majorare nesustenabilă, dar votul din Comisia de Muncă e doar consultativ"

Mihai Şeitan, ministrul Muncii, pentru Gândul: "Ar însemna că va creşte deficitul cu 1,3% peste ce este prevăzut, iar acest lucru este imposibil. O asemenea majorare a punctului de pensie este complet nesustenabilă". "Votul de azi e doar consultativ. Ne vom bate până la capăt pentru ce am propus şi cred că vom avea câştig de cauză. Nu ştiu ce va face premierul Boc pe linie politică, de partid, dacă îi va chema la ordine pe colegii care nu au votat împotriva majorării punctului de pensie. Acestea sunt chestiuni interne, de partid, pe mine mă interesează măsurile administrative finale".

UPDATE Vlădescu ameninţă cu demisia

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a sugerat, joi, că intenţionează să îşi dea demisia dacă plenul Parlamentului aprobă modificările făcute în comisii la bugetul asigurărilor sociale. Potrivit Mediafax, Vlădescu a declarat că, dacă Parlamentul va adopta o reducere a CAS, va trebui să fie un alt ministru al Finanţelor care să aplice această decizie.

"Nu pot să stai să fii ministru al Finanţelor în condiţiile în care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu ţin cont de realitate. Noi nu ascundem banii. Dacă am avea 120% în plus faţă de momentul de faţă, adică 2-3% din PIB, am da ceva mai mulţi bani la sănătate, la infrastructură", a afirmat Vlădescu, înainte de dezbaterile proiectelor de buget în comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Întrebat dacă ar demisiona şi în cazul majorării pensiilor, Vlădescu a răspuns: "Absolut". El a precizat că a fost adversarul majorării pensiilor şi în anul 2004. "Dacă Parlamentul va vota aceste decizii, va fi nevoie de un alt ministru al Finanţelor să le aplice, pentru că eu nu sunt capabil să aplic un alt buget decât cel pe care îl avem acum ", a adăugat Vlădescu.

raluca.dumitriu@gandul.info
sursa :http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one