Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Bogdan Baltazar: Mărirea TVA va creşte preţurile, dar inflaţia nu va creşte 5%

28 iunie 2010


Creşterea TVA va duce la măriri de preţuri, dar inflaţia nu va creşte în acelaşi ritm, consideră consultantul financiar Bogdan Baltazar.
‘Creşterea TVA are un mare avantaj, pentru că este o taxă tare, deci încep să intre mai mulţi bani din prima zi în care se aplică noul nivel al taxei, fiind, din acest punct de vedere, mai puternică decât taxa pe venit sau pe profit. Desigur, vorbesc de un avantaj al încasatorului, nu al plătitorului’, a precizat ironic Bogdan Baltazar.
De aceea, părerea mea este că e posibil ca inflaţia să nu crească tot cu 5%, aşa cum se mai afirmă, pentru că mărirea TVA concomitent cu tăierea salariilor, va determina o scădere a cererii.
În aceste condiţii, pe fiecare verigă a lanţului, comercianţii vor încerca să vândă, şi dacă vor dori să poată vinde, va trebui să cedeze unul, două, poate chiar 3% de la adaosul comercial practicat până acum. Desigur, mă refer la comercianţii din sectoarele unde oferta este mai mare decât cererea’, a mai spus Bogdan Baltazar.
Consultantul financiar a mai declarat că ’speră că atunci când s-a decis creşterea TVA, a fost luat în calcul faptul că foarte multe produse şi servicii nu se vând cu acte, situaţie în care, evident, nu se plăteşte nici TVA.
Procentajul, deşi variază în funcţie de sursă, este destul de mare şi de aceea eu cred că el a fost luat în calcul atunci când s-a spus că din TVA se vor încasa anul acesta 3,5 – 4 miliarde de lei. Guvernul Boc a decis sâmbătă că TVA va creşte cu 5%, de la 19 la 24%, deoarece Curtea Constituţională a considerat că reducerea pensiilor cu 15% este neconstituţională.
sursa :http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one