Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: Este şi un scenariu ca statul român să ajungă din nou majoritar la rafinăria Petromidia

10-martie-2010

Guvernul se bazează pe sumele din datoria Rompetrol ca sursă de venituri la bugetul de stat, dar este şi un scenariu în care statul român ar putea ajunge din nou acţionar majoritar la rafinăria Petromidia, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc

ntrebat, la OTV, dacă statul va încasa în acest an banii în contul datoriilor Petromidia, Boc a arătat că mizează pe acest lucru.

"Pe procedurile judiciare aferente, evident, se va aplica legea, în funcţie de ce spune legea", a afirmat Boc.

Întrebat totodată dacă Guvernul se bazează pe aceşti bani la buget, premierul a răspuns afirmativ, arătând că suma este prevăzută conform legii şi angajamentelor anterioare.

Solicitat să explice ce vor face autorităţile dacă nu primesc aceşti bani şi dacă este posibil ca rafinăria să reintre în proprietatea statului, şeful Guvernului a arătat că există şi un astfel de scenariu.

"Bun, am înţeles că este şi un scenariu că statul român ar putea ajunge majoritar din nou la acea rafinărie, dar aici trebuie respectată procedura legală, atât şi nimic mai mult", a spus Boc.

Proiectul programului de convergenţă pentru perioada 2009-2012, obţinut şi prezentat vineri de MEDIAFAX, relevă că Guvernul ar putea încasa doar jumătate din datoria Rompetrol de 2,4 miliarde de lei şi scadentă în luna septembrie, din cauza lipsei de lichidităţi a companiei.

Grupul Rompetrol trebuie să ramburseze de 2,4 miliarde de lei (0,47% din PIB), în contul datoriilor istorice ale rafinăriei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligţiuni de stat din anul 2003.

Rambursarea obligaţiunilor Rompetrol a fost luată deja în considerare ca sursă de venituri la buget în 2010 la nivelul datoriei totale de 2,4 miliarde lei (0,47% din PIB), dar Guvernul se aşteaptă ca suma care va fi încasată să se ridice la doar jumătate din restanţa scadentă în acest an, conform proiectului programului de convergenţă al României pentru perioada 2009-2012, redactat în luna februarie 2010.

În documentul citat, rambursarea sumelor scadente datorate de Rompetrol a fost inclusă în categoria "Riscuri fiscale şi bugetare".

"Scenariul de bază pentru anul 2010 conţine o valorificare integrală a obligaţiunii Rompetrol în sumă de 2,4 miliarde lei, totuşi, ca urmare a lipsei de disponibilităţi reclamate de companie, sumele încasate ar putea scădea la 1,2 miliarde lei (0,2% din PIB)", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

În octombrie 2003 Guvernul a emis o ordonanţă privind transformarea în obligaţiuni a restanţelor bugetare ale Rompetrol existente la data de 30 septembrie 2003, în valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobânzi şi penalităţi.

Obligaţiunile au o perioadă de maturitate de şapte ani şi vor ajunge la scadenţă în luna septembrie a acestui an.

Grupul Rompetrol deţine 75,32% din acţiunile Rompetrol Rafinare şi 51% din titlurile Rompetrol Well Services. The Rompetrol Group este controlat integral de compania KazMunaiGaz, din Kazahstan, care a preluat, în 2007, 75% din Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi restul de 25% în iunie 2009.

În iulie 2009, reprezentanţii KazMunaiGaz au anunţat că negociază cu mai multe bănci internaţionale finanţarea datoriilor pe care Rompetrol trebuie să le plătească statului român.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat săptămâna trecută în vizită de stat în Kazahstan, unde, într-o întâlnire cu reprezentanţii companiilor române şi kazahe care activează în domeniul energiei, a reafirmat "necesitatea respectării angajamentelor şi obligaţiilor asumate de către companiile care activează în România".

Programul de convergenţă este revizuit în fiecare an şi este transmis la Bruxelles după aprobarea de către Guvern.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one