Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: "Am ales răul cel mai mic"

10 mai 2010

Suntem nevoiţi să luăm aceste măsuri datorită cheltuielilor fără acoperire cu salariile şi pensiile, mai ales cele făcute în 2008, când acestea au depăşit cu mult posibilităţile ţării, a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a arătat că productivitatea muncii din sectorul de stat a avut o evoluţie descendentă, în timp ce cheltuielile cu salariile şi pensiile au avut o evoluţie ascendentă, concluzia fiind că s-a cheltuit mai mult decât s-a produs.

Fondul de salarii în 2004 era de 17,6 miliarde lei, în 2005 de 21,4 miliarde lei, în 2006 de 27,6 miliarde lei, în 2007 de 33,7 miliarde şi în 2008 de 45,6 miliarde lei. În 2009 am încercat să plafonăm la aproximativ acelaşi nivel, în condiţiile în care productivitatea nu a fost aceea care să susţină creşterea. La pensii, fondul a crescut de la 15,78 miliarde lei în 2004, la 17,24 miliarde lei în 2005, 18,04 miliarde lei în 2006, 22,66 miliarde lei în 2007 şi 33,19 miliarde lei în 2008 şi, ca urmare a creşterii din octombrie 2008, la 39,5 miliarde lei în 2008. Astfel, s-au produs deficite structurale, care s-au accentuat deoarece creşterile trebuiau aplicate pentru toţi anii următori, a explicat primul ministru.

Acesta a ţinut să precizeze că în cazul în care s-ar fi continuat implementarea măsurilor adoptate de guvernul anterior, România ar fi avut acum un deficit de 12%.

Boc a explicat faptul că în cazul în care România nu ia măsuri de reducere a cheltuielilor, datoria publică ar putea ajunge la peste 60%.


Niciun salariu sub 600 de lei


"Am ales răul cel mai mic", a spus Boc, arătând că în cazul s-ar fi majorat taxele s-ar fi pus o presiune mai mare pe sectorul privat.

Emil Boc a afirmat că deşi se vor lua măsuri de austeritate în sectorul bugetar, niciun salariu nu va scădea sub 600 de lei.

"Asemenea măsuri sunt dureroase astăzi, dar sunt corecte cu ceea ce înseamnă viitorul României", susţine Emil Boc.

Potrivit premierului, cu banii economisiţi prin aplicarea măsurilor de austeritate anunţate în următoarele şase luni vor fi plătite datoriile statului către firme, se va asigura programul de investiţii publice - în economia rurală, în infrastructura de mediu, prin companiile care ţin de Ministerul Economiei - vor fi construite 4.000 de locuinţe ANL, 1.000 de case pentru specialişti şi drumuri judeţene totalizând 500 de kilometri.

sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one