Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR face in 2010 ce trebuia sa faca in 2009

5 mai 2010

Banca Nationala a redus dobanda-cheie la leu cu un sfert de punct proncentual, pana la un nou minim istoric de 6,25% pe an, insa semnalul ieftinirii creditului vine deja prea tarziu, dupa ce economia a cazut la pamant si nu pare sa mai aiba putere sa isi revina. Anul trecut, cand efectele crizei incepute inca din 2008 s-au simtit in plin, iar economia s-a contractat cu 7%, BNR a redus foarte incet dobanda, coborand de la 10,25% la 8% pe an, de teama presiunilor inflationiste sau de depreciere a cursului, in timp ce perspectiva sa privind evolutia economiei a fost mereu prea optimista

Pe pietele vecine, bancile centrale s-au grabit sa reduca dobanzile, mergand chiar sub nivelul inflatiei, pentru a stimula creditarea, iar economiile au rezistat mai bine in criza. Abia in 2010 BNR a coborat dobanda mai rapid, taierile cumuland 1,75 puncte procentuale in numai patru luni. Insa acum companiile se chinuie sa isi taie costurile dupa ce pietele lor s-au prabusit, iar disponibilizarile inseamna ca oamenii au mai putini bani pentru consum, creandu-se astfel o spirala descendenta. Chiar si acum Banca Nationala se dovedeste prudenta, reducand pasul taierii de dobanda, fata de jumatate de punct, masura utilizata in ultimul an, desi remarca ea insasi "persistenta" deficitului de cerere, adica lipsa consumului, pe fondul contractiei creditului privat. Creditul privat in lei inregistra in martie o scadere cu aproape 9% in termeni reali fata de martie anul trecut. Doar companiile au reusit sa atraga mai multi bani de la banci, in timp ce populatia si-a redus datoriile, insa cererea a fost canalizata pe finantari in valuta.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one