Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR: Au loc aceleaşi speculaţii pe leu ca în 2009, doar că în oglindă

BNR: Au loc aceleaşi speculaţii pe leu ca în 2009, doar că în oglindă
18 Ianuarie 2010
Aprecierea puternica a leului de la inceputul acestui an este rezultatul unui nou atac din partea speculatorilor, care, de data aceasta, nu mai folosesc metoda deprecierii, incercata si nereusita in 2008, ci pe cea a aprecierii.
.
“Acum au loc aceleasi speculatii din piata previziunilor care s-au facut si anul trecut, doar ca in oglinda. Anul trecut estimau un curs de 4,7-4,9 sau de chiar peste 5 lei pentru un euro, acum este vorba despre 3,9-3,5 lei/euro. Este acelasi procedeu, doar ca, pentru ca au vazut ca leul nu se poate deprecia cat au vrut ei, au mutat miza de pe depreciere pe apreciere“, a declarat pentru Gandul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.
Anul trecut majoritatea bancilor straine mizau pe un curs de 4,5 – 5 lei pentru un euro. Multe dintre ele au schimbat insa in ultima perioada estimarile, acum fiind vorba despre un curs de sub 4 lei/euro.
.
“Nu sunt singuri in piata. BNR e acolo clipa de clipa”
Intrebat daca exista posibilitatea ca speculatorii sa isi marcheze profitul si sa urmeze apoi o depreciere masiva a leului, Vasilescu a subliniat ca “ei nu sunt singuri in piata. In piata este prezenta si BNR, clipa de clipa”.
De la inceputul acestui an, cursul a scazut aproape sedinta de sedinta, de la o cotatie de 4,2282 lei pentru un euro pe 31 decembrie 2009 la sub 4,1 lei/euro la finalul sedintei de tranzactionare de vineri.
Informatiile furnizate de catre dealerii din piata valutara sustin si ele scenariul prezentat de Vasilescu. Ei sustin ca multe banci importante, mai ales din Londra, au “pariat” sute de milioane de euro fiecare pe aprecierea leului la inceputul acestui an.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one