Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Bancile vor da ANAF date despre conturile si casetele de valori ale datornicilor.

17 mai 2010

Institutiile de credit vor fi obligate sa furnizeze Agentiei Nationale de Administrare Fiscala date privind rulajele si soldurile conturilor deschise si sa informeze daca un debitor are sau nu inchiriate casete de valori, informatii care vor fi utilizate de ANAF pentru recuperarea datoriilor.
Obligatia institutiilor de credit de a furniza astfel de date catre ANAF este inclusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Guvern pentru combaterea evaziunii fiscale.
"Institutiile de credit au obligatia ca, la solicitarea organelor fiscale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sa comunice toate rulajele si soldurile conturilor deschise la acestea, precum si daca debitorul are sau nu inchiriate casete de valori.


Solicitarea se face pentru fiecare titular in parte. Informatiile astfel obtinute vor fi utilizate doar in scopul indeplinirii atributiilor specifice ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", se arata in proiect.
Ordonanta introduce astfel o noua prevedere in textul actual al Codului de procedura fiscala. Codul prevede in prezent ca bancile sunt obligate sa comunice organelor fiscale lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica ce deschid ori inchid conturi, forma juridica pe care acestia o au si domiciliul sau sediul acestora. Comunicarea este efectuata bilunar, cu referire la conturile deschise sau inchise in perioada anterioara acesteia, si este adresata Ministerului Finantelor.
"Masura se practica si in alte tari. Insa in privinta implementarii practice ar trebui sa se tina cont si de considerente de eficienta. Ar putea sa apara doua consecinte. Pe de-o parte, reticenta oamenilor de a mai tine banii in conturi la banca sau in casete de valori. Este o chestiune de confort. In plus, cei care au avut ceva de ascuns deja si-au transmis banii in paradisuri fiscale, in Elvetia sau in alte tari unde se pastreaza secretul bancar", a declarat Emilian Duca, partener la BDO Tax.
Scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu FMI releva ca Executivul s-a angajat sa acorde ANAF atributii sporite in combaterea evaziunii, inclusiv prin drept de acces la evidentele bancare.
"In mod deosebit, vom amenda Codul fiscal si Codul de procedura fiscala in sensul stabilirii dreptului ANAF de a avea acces la evidentele bancare si la evidentele partilor terte, dupa notificarea corespunzatoare si ulterior parcurgerii procesului cuvenit, pentru a permite astfel stabilirea corespunzatoare a venitului", se arata in scrisoare.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one