Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Banca Mondiala prevede o revenire lenta a economiei Romaniei, din 2011

11 iunie 2010

Romania si Letonia vor fi singurele tari din Europa de Est ale caror economii vor inregistra scaderi si in 2010, economia romaneasca urmand sa isi revina intr-un ritm lent, potrivit datelor prezentate de Banca Mondiala (BM) in raportul Perspective Economice Globale 2010

Tarile care au intrat in criza cu cresteri nesustenabile - caracterizate prin deficite de cont curent mari - (Bulgaria, Letonia, Lituania) si cele cu bugete publice sau private vulnerabile (Ungaria, Romania) isi vor reveni mai greu din cauza posibilitatilor reduse de adaptare a politicilor publice", estimeaza Banca Mondiala.

Astfel, economiile Romaniei si Letoniei ar urma sa scada si in 2010, pentru a doua, respectiv a treia oara la rand, dar cu ritmuri de declin mult mai mici, scrie NewsIn. De altfel, analistii Bancii Mondiale atrag atentia ca banii trimisi in tara in 2009 de romanii si polonezii care lucreaza in strainatate au scazut foarte mult, ceea ce reflecta problemele economice si somajul din Uniunea Europeana.

In schimb, Rusia si Turcia, care au cele mai ample cresteri economice din regiunea est-europeana si Asia centrala si genereaza 62% din produsul intern brut (PIB) al zonei, ar putea inregistra cresteri economice de 4,5%, respectiv 6,3%, potrivit estimarilor Bancii Mondiale.

BM se asteapta ca economiile tarilor din Europa Emergenta sa creasca in medie cu 4,5% in perioada 2011-2012, fata de o medie de 7% in perioada de boom economic de dinaintea crizei, potrivit raportului.

Scaderea productiei industriale a fost mult mai pronuntata in tarile mici, mai ales in cazul celor care au intrat in criza cu deficite de cont curent mari, cum este si cazul Bulgariei, Republicii Moldova, Romaniei si Ucrainei.

Banca Mondiala atrage, insa, atentia in raport asupra riscurilor inca prezente in regiune. "In mod special, o problema care trebuie urmarita in lunile urmatoare este cazul bancilor elene care detin active impresionante sub forma de credite in Albania, Bulgaria, Romania si Serbia", precizeaza raportul BM.

"Daca bancile grecesti vor decide (sau vor fi fortate) sa nu isi reinnoiasca creditele, in incercarea de a-si redresa propriile deficite, implicatiile ar putea fi semnificative asupra investitiilor si activitatilor economice in grupul acestor tari", se mai arata in raportul Bancii Mondiale.

Banca Mondiala ia in calcul o scadere a economiei Romaniei cu 0,5% in 2010, dupa ce in 2009 a scazut cu 7,1%, care ar urma sa isi reia cresterea din 2011, cu 3,6%, iar apoi cu 4,4% in 2012, potrivit datelor din raport.

In acelasi timp, deficitul de cont curent al Romaniei ar urma sa se adanceasca de la 4,5% din PIB in 2009 la 5% din PIB in 2010, nivel la care s-ar putea mentine si in 2011 si 2012.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one