Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băncile relansează creditele alternative la „Prima Casă“

9-martie-2010

Scris de Oana Voinea
Lansarea celei de-a doua etape a programului guvernamental „Prima Casă“ a impulsionat băncile comerciale să vină cu alternative. Pe långă băncile nou intrate în competiţie, cele care aveau deja oferte au ieftinit creditele sau au adăugat asigurarea pentru şomaj. Sunt însă şi instituţii financiare care au crescut dobånzile sau suma solicitată ca avans.
Britanicii de la RBS oferă, prin creditul ipotecar „Noua ta casă“, o dobåndă fixă în primul an de 6,5% pe an. Ulterior, dobånda se calculează în funcţie de indicatorul Euribor pentru 12 luni, la care se adaugă o marjă de 5,5 puncte procentuale. Suma maximă contractată este de 750.000 de euro, pentru o perioadă de rambursare de maxim 30 de ani. Avansul minim solicitat este de 25%, iar creditul este garantat cu ipotecă de rang I asupra imobilului achiziţionat.
Millennium Bank a tăiat din costuri, clienţii beneficiind de o dobåndă variabilă, calculată pe baza indicelui Robor/Euribor la trei luni plus o marjă începånd de la 5,95% (faţă de 6,5% anul trecut) şi depinde de procentul din valoarea imobilului ipotecat pe care îl finanţează banca prin credit. Astfel, pentru un avans mai mare sau egal cu 40% din valoarea imobilului achiziţionat formula de calcul este Robor/ Euribor3M+5,95%, iar pentru un avans mai mic de 40% - Robor/ Euribor3M+6,5%.
Îngrijorată de creşterea şomajului, Bancpost a lansat un credit ipotecar cu asigurare în caz de şomaj. Sunt asigurate maxim 12 rate în caz de şomaj în primii trei ani şi poliţă de viaţă pe toată durata împrumutului, pentru care nu percepe comision lunar de administrare. Primele de asigurare sunt plătite de bancă.
Dobånda pentru creditul ipotecar „Sigur acasă“, acordat pentru o perioadă de maxim 35 de ani, este fixă pentru primii trei ani şi începe de la 7,95%.
După trei ani, dobånda se calculează pe baza indicelui Robor/Euribor la şase luni plus o marjă de 3,25 respectiv 6,25%.
Vårsta minimă la aplicare este de 21 de ani, iar cea maximă de este 58 de ani, iar creditul poate reprezenta maxim 85% din valoarea garanţiei (maxim 50% pentru terenuri).
Banca Italo Romena oferă prin „Creditul pentru tinerii căsătoriţi“ finanţări de pånă la 150.000 de euro, pe o durată de 30 de ani. Creditul se acordă doar tinerilor căsătoriţi cu vårsta de pånă la 35 de ani, pentru cumpărarea primei locuinţe, însă are avantajul că finanţarea poate merge pånă la 100% din valoarea imobilului.
Dobånda creditului variază în funcţie de perioada de rambursare - astfel, pentru un credit acordat pe o perioadă de 10 ani, dobånda este calculată pe baza indicelui Robor/Euribor la trei luni plus o marjă de 3, respectiv 3,5%, în timp ce pentru acelaşi credit acordat pe 30 de ani, marja este de 4% respectiv 4,5%.
Pe de altă parte, ING Bank, care anul trecut lansase cea mai atractivă contraofertă la „Prima casă“, a crescut dobånda de la 5,5% la 6,9% pe an.
Pe långă creşterea de dobåndă, ING a modificat şi suma pe care clientul trebuie să o aducă ca avans - de la 25% anul trecut, la 35%.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one