Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băncile anticipează o revenire a pieţei fuziunilor şi achiziţiilor de companii în 2010

Creditorii sectorului corporate anticipează o revenire a activităţii din domeniul fuziunilor şi achiziţiilor de companii în acest an, după ce în 2009 piaţa de profil s-a înjumătăţit, potrivit publicaţiei The Times.

Băncile consideră că revenirea încrederii în rândul directorilor executivi ai companiilor şi creşterea apetitului instituţiilor de credit pentru afaceri ar trebui să ofere sprijin achiziţiilor în 2010.

"Cred că am văzut cel mai redus nivel al pieţei în 2009, iar condiţiile sunt tocmai potrivite pentru reluarea activităţii în 2010", a declarat Anthony Parsons, şeful diviziei de fuziuni şi achiziţii a Deutsche Bank.

Bancheri avertizează, totuşi, asupra pericolului de a renunţa la precauţie . Valorea totală a achiziţiilor şi fuziunilor din Europa a scăzut la 682,5 miliarde de dolari în 2009, de la 1.857 miliarde de dolari în 2007, cel mai bun an după 1995.

"Suntem optimişti pentru anul acesta, când este foarte probabil să apară o perioadă de revenire, şi nu una cu recorduri", a afirmat Zac Brech, analist la Credit Suisse.

Anul trecut a fost dominat de tranzacţiile din sectorul financiar, cu o pondere de 18% în valoarea totală la nivel mondial. În 2010, însă, şi alte sectoare, precum cele de energie şi resurse naturale par pregătite pentru fuziuni şi achiziţii.

Astfel, grupul francez de utilităţii GDF Suez ar putea prelua International Power, cu o valoare de piaţă de 4,7 miliarde de lire sterline. Grupurile petroliere importante ar putea încerca să cumpere compania de explorare Tullow Oil (10,5 miliarde de lire), încurajaţi de succesul acesteia în Africa de Vest.

În sectorul media, Aegis, în valoare de 1,4 miliarde de lire, pare vulnerabilă la o eventuală ofertă, în absenţa unui preşedinte executiv. Un posibil cumpărător ar fi compania Havas, din Franţa.

Analiştii sectorului aerian anticipează că Ryanair va înainta o a treia ofertă pentru transportatorul neprofitabil Aer Lingus.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one