Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

INM: Clasificarea magistratilor stagiari admisi, in urma examenului de capacitate

Astazi, ora 11:39

Avocatnet.ro

Institutul National al Magistraturii(INM) a publicat, vineri, clasificarea magistratilor stagiari, admisi la examenul de capacitate a judecatorilor si procurorilor stagiari, organizat de INM, in perioada 7 august-10 decembrie
Astfel, 96 de judcatori stagiari, 80 de procurori stagiari si 22 de persoane asimilate personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor vor sustine examenul de capacitate in aceasta sesiune.
sursa:http://www.avocatnet.ro/

Examenul de capacitate consta in verificarea cunostintelor teoretice si practice, prin probe scrise si orale. La ambele probe este permisa consultarea legislatiei.

Probele scrise reprezinta lucrari cu subiecte distincte, pentru judecatori si procurori, inclusiv solutionarea unor spete si redactarea de lucrari cu caracter practic, in functie de specificul activitatii candidatilor, la urmatoarele materii:
-drept civil si drept procesual civil;
-drept penal si drept procesual penal.

Probele orale s-au sustinut la urmatoarele materii:
-fundamentele constitutionale ale statutului de drept;
-institutii de baza (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal);
-organizarea judiciara
-Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Tabelul de clasificare a candidatilor judecatori declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici.
Tabelul de clasificare a candidatilor procurori declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici.
Tabelul de clasificare a candidatilor personal de specialitate juridica asimilat declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici.
(302.15kB)
Tabelul de clasificare a candidatilor judecatori declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici
(289.89kB)
Tabelul de clasificare a candidatilor procurori declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici.
(85.06kB)
Tabelul de clasificare a candidatilor personal de specialitate juridica asimilat declarati admisi la examenul de capacitate poate fi consultat aici
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one