Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Avocatii si notarii reduc tarifele cu 30%

Notarii, avocatii, dar si specialistii in recuperarea creantelor au ales sa reduca tarifele in 2009 si o vor face si in 2010. Negocierea onorariilor este la ordinea zilei in lumea profesiilor liberale.

Anul acesta, onorariile vor scadea cu pana la 30%, urmand aproape identic traiectoria din 2009, sustin surse din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania. Potrivit reprezentantilor notarilor, scaderea nu va fi doar una naturala, generata de scaderile de preturi din zona imobiliara (reflectate si in grila notariala), ci vom asista, cel mai probabil, la o noua diminuare a procentajelor din valoarea fiecarei tranzactii pe care le percep notarii. De mentionat ca aceste scaderi se vor aplica abia in 2011.

Avocati mai ieftini

Nici avocatii nu au stat degeaba anul trecut si au umblat serios la onorarii. O vor face, cel mai probabil, si anul acesta. Mai ales ca, spre deosebire de notari, nu sunt, cel putin deocamdata, limitati de un nivel minim al onorariilor impus de Barou. Daca jucatorii foarte mari sunt reticenti in ceea ce priveste reducerile pe care le-au operat, micile cabinete nu se sfiesc chiar sa isi faca reclama pe internet. „La vremuri grele, venim cu onorarii de criza. Reducere de pana la 20% din onorarii“, anunta un cabinet individual. „15% reducere onorariu mostenire, succesiune“, spune un altul. Si, chiar mai concludent, o postare pe site-ul propriu al unui cabinet de dimensiuni medii. „Daca ne alegeti ca avocatul familiei, va veti bucura de o reducere de 30-40% din onorariul de asistenta si reprezentare in fata instantelor din Romania sau din strainatate“.


Si casele mari insa, recunoscute la nivel international si premiate de reviste de prestigiu, cum ar fi Tuca Zbarcea si Asociatii sau Zamfirescu Racoti Predoiu, au ales sa reduca tarifele la anumite servicii pe parcursul anului trecut, dupa cum sustin surse din piata avocaturii.

Cele mai mari scaderi de onorarii sunt vizibile la tarifele percepute pentru consultanta. „Tariful pentru consultanta va fi de anul acesta de 100 de euro/avocat/ora, fata de 200 de euro cat percepeam la inceputul anului trecut“, ne spune unul dintre partenerii unei case de dimensiuni medii.

Sursa: capital.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one