Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Analistii: Inflatia s-a mentinut peste 4,5% in ianuarie

Analistii: Inflatia s-a mentinut peste 4,5% in ianuarie
11 Februarie 2010

Rata anuala a inflatiei s-a plasat in ianuarie in intervalul 4,5-5%, in principal ca urmare a majorarii accizelor, estimeaza analistii care sunt impartiti in privinta sanselor de atingere a tintei de inflatie la finalul acestui an.

La finalul anului trecut, cresterea anuala a preturilor de consum a accelerat la 4,74%, peste marja superioara a tintei BNR, ce si-a ratat pentru a treia oara consecutiv tinta de inflatie. Pentru finalul lui 2010, BNR are o tinta de inflatie de 3,5%, plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%).

Ultima prognoza de inflatie a bancii centrale, publicata la inceputul lui februarie, indica un nivel al inflatiei de 3,5% la finalul acestui an.

"Ne asteptam la o accelerare semnificativa a inflatiei in ianuarie, pe fondul cresterii accizelor, care se va reflecta intr-o urcare cu 5-6% a preturilor pentru combustibili, tutun si energie", a declarat economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal

Aceasta se asteapta la o rata lunara a inflatiei de 1,2%, ceea ce ridica rata inflatiei anuale la 4,7% in ianuarie. Totusi, Pal estimeaza ca banca centrala isi va atinge tinta de inflatie in acest an, anticipand un nivel de 4,2% la sfarsitul lui 2010, insa evolutia preturilor va fi influentata de situatia politica.

In schimb, economistul-sef al ING Bank Romania, Nicolaie Alexandru Chidesciuc, este de parere ca BNR nu isi va atinge tinta de inflatie din acest an, desi actualul obiectiv este mai realist decat estimarile anterioare.

"Spre deosebire de tinta anterioara a BNR, consideram ca tinta actuala, de 3,5%, este una plauzibila, insa cred ca nu va fi atinsa, din cauza unor factori care nu tin de BNR, precum factorii de oferta sau evolutia cursului de schimb", a afirmat el, citat de NewsIn.

Chidesciuc prognozeaza, pentru luna ianuarie, o rata lunara a inflatiei de 1,1%, care corespune unei rate anuale de 4,6%, si prevede ca riscurile inflationiste se vor accentua in a doua jumatate a anului.

Alti analisti se arata increzatori in atingerea tintei de inflatiei pentru acest an, insa sunt mai prudenti in ceea ce priveste rezulattele din luna ianuarie.

Lucian Anghel, economist sef in cadrul BCR, se arata increzator in atingerea tintei, insa prevede o accelerare a inflatiei in ianuarie pana la un nivel destul de apropiat de 5%. "Tinta de inflatie va fi atinsa, fara majorari de taxe, chiar daca ianuarie va fi o surpriza mai putin placuta, din cauza cresterii accizelor", a estimat el.

Anghel prevede, pentru luna ianuarie, o inflatie lunara de 1,1-1,4% si o rata anuala de 4,7-5%.

In ceea ce priveste modificarile pe care Institutul National de Statistica (INS) le va aduce in structura cosului de consum, analistii sunt de parere ca tendinta din ultimii ani, de scadere a contributiei produselor alimentare, se va mentine si ca aportul serviciilor va continua sa creasca.

Anul trecut, in cosul de consum al romanilor, pe baza caruia INS calculeaza inflatia, alimentele au avut o pondere de 37,58%, marfurile nealimentare de 44,05%, iar serviciile - 18,37%.

Te intereseaza sa primesti in fiecare dimineata cele mai importante stiri de business ale zilei din Economie? Inregistreaza-te GRATUIT pe Wall-Street pentru a fi informat si pentru a deveni mai bun in domeniul tau de activitate.
sursa : http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one