Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Analistii considera ca eventualele proteste sociale vor agrava situatia actuala

8 mai 2010

Analistii sustin ca masurile de reducere a cheltuielilor bugetare anuntate joi de presedintele Basescu sunt cele corecte din punct de vedere economic si, daca vor fi aplicate, vor crea o fundatie sanatoasa, necesara cresterii economice incepand cu 2011. Totodata, acestia au precizat ca sindicatele trebuie sa inteleaga ca miscarile sociale ar afecta perceptia investitorilor, ceea ce ar agrava situatia inclusiv prin efecte asupra cursului.

"Oricat de dureroase ar fi masurile din punct de vedere social, ele sunt corecte din punct de vedere economic. Sectorul public nu poate scapa de ajustari. Daca noi incepem acum proteste sociale, acestea vor afecta perceptia investitorilor fata de Romania. Este bine sa intelegem situatia pentru ca daca protestam agravam situatia", considera economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru.

Acesta anticipeaza ca eventualele proteste vor fi de mica amploare intrucat oamenii vor intelege situatia si considera ca Romania a ales "raul cel mai mic", in conditiile in care cresterea TVA si a cotei unice ar fi avut un impact mai puternic din punct de vedere economic si social deoarece ar fi afectat pe toata lumea.

La randul sau, economistul-sef al ING Bank Romania, Nicolaie Chidesciuc, sustine ca o reactie de opozitie din partea sindicatelor se va reflecta in evolutia pietelor, inclusiv a cursului de schimb si a dobanzilor. "Investitorii sunt foarte sensibili dupa inrautatirea situatiei din Europa si orice semn ca sindicatele se opun masurilor de reformare va avea un impact negativ", a spus Chidesciuc. Acesta e de parere ca, in masura in care este posibil, disponibilizarile ar trebui evitate.

In plus, economistul-sef al ING Bank considera ca daca Guvernul ar fi decis cresterea cotei unice si a TVA-ului, atunci Romania "ar fi suferit inca 2-3 ani".

Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, sustine ca adoptarea masurilor a fost amanata destul de mult timp, insa odata implementate, acestea vor pune bazele unei cresteri economice sanatoase in 2011. "Primele rezultate trimestriale pozitive ar putea aparea chiar in a doua jumatate a acestui an", afirma Anghel.

Si Anghel a precizat ca orice masura ar fi fost dureroasa si ca pensiile se vor mentine dupa reducerea anuntata peste nivelul de la inceputul anului 2008, iar salariile din sectorul public se vor alinia in mare cu evolutia din sectorul privat.

Economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank Romania, Rozalia Pal, a subliniat un alt avantaj al ajustarilor anuntate in sectorul public, aratand ca personalul din sectorul public reprezinta mai putin de o treime din totalul angajatilor din Romania. Astfel, potrivit economistului-sef al UniCredit, "ajustarea anuntata in sectorul public poate oferi sectorului privat posibilitatea sa isi revina de aici inainte, dupa corectia destul de puternica din ultimul an".

Pe de alta parte, economistii intervievati considera ca impactul implementarii masurilor de reducere a cheltuielilor din sectorul bugetar asupra sistemului bancar va fi redus.

Sursa: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one