Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Amenda pentru neinregistrarea contractului de munca

Amenda pentru neinregistrarea contractului de munca anterior inceperii activitatii poate ajunge la 20.000 lei
21 Ianuarie 2010
Avocatnet.ro
Angajatorii vor plati o amenda cuprinsa intre 1500 si 20.000 de lei pentru fiecare contract de munca neinregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu cu o zi inaintea inceperii activitatii, precum si o amenda cuprinsa intre 3500 si 5000 de lei pentru completarea acestuia cu date eronate, potrivit HG nr. 37/2010.
HG nr. 37/2010 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 45 din 20 ianuarie 2009.

Actul normativ va impune angajatorilor o serie de obligatii cu privire la inregistrarea informatiilor privind angajatii, stabilind, in acelasi timp, alte doua noi contraventii: neinregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor anterior inceperii activitatii si completarea acestuia cu date eronate.

Potrivit actului normativ, angajatorii vor fi obligati sa inregistreze contractele de munca ale angajatilor cel tarziu pana in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat, in registrul general de evident.

In caz contrariu, hotararea prevede o amenda de 1500 lei pentru fiecare contract neinregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor anterior inceperii activitatii, fara ca valoarea cumulata a amenzii sa depaseasca 20000 lei si stabilirea amenzii de 3500 - 5000 lei pentru completarea registrului general de evidenta a salariatilor cu date eronate.

 Totodata, actul normativ prevede obligatia angajatorilor de a inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor elementele de identificare a tuturor salariatilor - nume, prenume, CNP, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei COR sau altor acte normative, tipul contractului - cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat;

In plus, este prevazuta si inregistrarea in registru a datei si temeiului incetarii contractului individual de munca la data incetarii contractului individual de munca

Angajatorii au obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor, de a-l prezenta inspectorilor de munca la solicitarea acestora si de a-l transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, in termen de 20 de zile de la data angajarii primului salariat si de 5 zile de la introducerea oricarei modificari.


In prezent, singura forma de munca nedeclarata sanctionata de Codul muncii (art. 276 alin. (1) lit. este primirea la munca a unui lucrator inainte de incheierea, in forma scrisa, a contractului individual de munca.

Dispozitiile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii prezentei hotarari

Angajatorii incheie contracte scrise cu lucratorii, dar nu le inregistreaza la ITM

In aceste conditii, potrivit Ministerului Muncii, capacitatea inspectorilor de munca de a depista munca nedeclarata, in raport cu aceste reglementari, este diminuata de practica recenta a angajatorilor, extrem de frecventa in ultima perioada, de a incheia contracte scrise cu lucratorii, dar de a nu le inregistra la inspectoratele teritoriale de munca, decat daca fac obiectul unui control.

Ministerul Muncii apreciaza ca aceasta practica este inlesnita si de complicitatea lucratorilor. Acestia consimt sa nu le fie inregistrate contractele, iar in caz de control declara, sub semnatura, ca lucreaza pentru angajatorul respectiv doar de cateva zile (numarul declarat de zile este variabil, dar intotdeauna este mai mic de 20).

In urma analizei efectuaten de minister, a rezultat ca, pentru a putea creste numarul de controale si eficienta acestora, este necesara modificarea cadrului legislativ existent.

Astfel, una dintre solutiile identificate o reprezinta modificarea HG nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor si eliminarea termenului de 5 zile acordat angajatorilor pentru a comunica la inspectoratele teritoriale de munca orice noua angajare. Aceasta ar reprezenta o simplificare a procedurii de control, inspectorii de munca putand face verificarile doar pe baza registrului si nemaifiind necesare verificari in arhive.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one