Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Afla aici cum arata Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea

Afla aici cum arata Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea
Diana Cioltei, 10 Februarie 2010

Gheorghe Pogea, Gratiela Iordache, Eduard Goean, Corin Trandafir, Crinuta Dumitrean si Lucian Croitoru au fost alesi de catre actionarii Fondului Proprietatea in functia de membrii ai Consiliului de Supraveghere al institutiei.

Desi Lucian Croitoru a anuntat ca renunta la canditatura sa, acesta a fost ales deoarece nu a notificat Fondul si actionarii despre decizia sa.

Unii dintre actionari au ridicat probleme legate de incompatibilitate in aceste functii.

Conform legii 297/2004, administratorii trebuie sa aiba studii superioare absolvite cu examen de licenta in unul din domeniile economic, juridic ori in alt domeniu care sa se circumscrie activitatii financiare sau sa fi absolvit cursuri post-universitare in unul dintre aceste domenii si sa aiba o experienta de minim 3 ani in domeniul financiar-bancar sau al pietei de capital.

Reprezentantii Fondului au afirmat ca aceste probleme de incompatibilitate vor fi discutate cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in conditiile in care pentru inregistrarea la arbitrul pietei de capital in vederea listarii, Fondul trebuie sa respecte legislatia in vigoare a pietei de capital.

In afara de Gratiela Iordache si Iancu Stavrositu, ceilalti membri propusi nu indeplinesc aceste criterii.

De la sfarsitul lunii decembrie, Fondul Proprietatea are si o noua conducere executiva, dupa ce consiliul de supraveghere l-a numit pe Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, in functia de director general al Fondului Proprietatea, fiind inlocuiti totodata si directorul economic si cel juridic.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.

Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, a propus consiliului de supraveghere, in cadrul adunarii generale a actionarilor de astazi, sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat, ceea ce inseamna 4.800 lei net pe luna.


Ionut Popescu propune consiliului FP reducerea salariului sau la 4.800 lei

Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, a propus consiliului de supraveghere, in cadrul adunarii generale a actionarilor de astazi, sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat, ceea ce inseamna 4.800 lei net pe luna.

Fostul directorul a Fondului, Daniela Lulache, a afirmat recent ca primea un salariu net de 13.000 euro pe luna, fara bonusuri si sporuri.

Ionut Popescu a fost numit in functia de director general al Fondului la finalul anului trecut, dupa revocarea din functie a Danielei Lulache.

Ulterior numirii, acesta a cerut sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul in care va fi revocat, dupa cum era prevazut in contractele de mandat ale fostilor directori.
sursa http://www.wall-street.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one