Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ONRC se deblochează: cererile firmelor nu mai trebuie soluţionate de judecători

ONRC se deblochează: cererile firmelor nu mai trebuie soluţionate de judecători

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 29 Decembrie 2009

Cererile depuse de firme la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi aflate în competenţa judecătorului delegat vor fi soluţionate de către directorul Oficiului şi alte persoane desemnate de către acesta, prin transferul de atribuţii, pentru deblocarea activităţii instituţiei.

Transferul de competenţe de la judecătorul delegat către directorul ONRC este prevăzut într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, care urmează să fie discutat de Guvern în şedinţa de marţi, au declarat surse oficiale.

Proiectul a fost elaborat de ministrul Justiţiei în luna octombrie şi prevedea ca transferul de competenţe să fie valabil pentru o perioadă de maximum şase luni.

Activitate blocată

Activitatea Registrului Comerţului a fost, timp de câteva săptămâni în lunile august şi septembrie, blocată de protestul judecătorilor, în lipsa deciziilor acestora munca administrativă şi cea cu publicul rămânând fără finalitate. Angajaţii instituţiei preconizau încă de la acel moment "urmări severe" pentru economie, atât pe durata protestului magistraţilor, oprit între timp, cât şi după normalizarea situaţiei.

Timp de câteva săptămâni, deşi angajaţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) au lucrat normal şi au primit toate tipurile de cereri, problemele - de la înfiinţarea societăţilor comerciale noi până la operarea anumitor modificări în acţionariat sau, mai important, adăugarea de noi domenii de activitate pentru o firmă - au rămas nerezolvate.

SURSA:Mediafax

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one