Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

2010 - Ieşim din criză?

2010 - Ieşim din criză?

Autor: Ionuţ Popescu
Publicat: 28 Decembrie 2009  

Economia ro­mâ­nească a depăşit ce era mai greu, dar Guvernul va trebui să fie, în continuare, cu mâna strânsă.

Bugetul care urmează să fie supus dezbaterii Parlamentului ia în calcul, pentru anul viitor, o creştere economică de 1,3%. Aceasta e cifra anticipată de Comisia de Prognoză. Exact în urmă cu un an (în 14 ianuarie), scriam tot în acest loc despre prognoza făcută de aceeaşi instituţie pentru anul 2009, care prevedea o creştere de peste două procente. Spuneam atunci că e o greseală enormă şi că asta înseamnă să mizezi pe venituri care nu vor veni niciodată. Este mai realistă prognoza pe 2010? Cu siguranţă, da, zic eu. Economia românească a depăşit ce era mai greu, dar Guvernul va trebui să fie în continuare cu mâna strânsă. Între toate cifrele urâte care caracterizează a­nul abia încheiat existau şi unele surprinzătoare. Un astfel de exemplu este productivitatea muncii. Într-un an de scădere consistentă, productivitatea mun­cii a crescut spectaculos. Cum se traduce acest fapt? Speriate de valul care urma să le lovească, firmele româneşti s-au restructurat brutal; au concediat, au redus costuri, au folosit mai eficient toate utilajele pe care le aveau în ogradă. Până la urmă, s-a dovedit, companiile n-au fost atât de lovite. Dar câştigul de productivitate a rămas, iar acesta nu se pierde prea uşor. Adică, după ce ţi-a trecut glonţul pe la ureche, devii mult mai cumpătat. Această creştere de productivitate e unul dintre ghioceii care anunţă primăvara economică.

Cursul de schimb nu a ajuns la 5 şi nici la 4,7, şi nu va ajunge nici în 2010. Da, dar câţi bani a cheltuit BNR pentru a avea acest curs, întreabă cârcotaşii, care vor să pară inteligenţi. Dacă ai o sută de euro şi-i vinzi la o casă de schimb, se cheamă că ai cheltuit o sută de euro sau că ai în buzunar echivalentul în lei? Cam aşa procedează Banca Naţională atunci când intervine pe piaţa valutară: vinde euro, primeşte lei sau invers. Nimic nu se pierde, totul se transformă. Că în urma acestor operaţiuni BNR poate avea profit sau pierdere, asta e altă discuţie.  Cert este că anul acesta a plătit sute de milioane de euro sub forma impozitului pe profit, iar rezerva valutară este la un maxim istoric. Exporturile, deşi au scăzut şi ele, se menţin încă vioaie şi anunţă un an de creşteri frumoase, pe măsură ce criza se mai domoleşte în restul ţărilor UE, către care merg mai mult de două treimi din exporturi. În plus, de anul viitor, investiţia Ford de la Craiova va începe să prindă viteză.

Şomajul, în ciuda comentariilor apo­caliptice, nu va ajunge nici măcar la media europeană, aproape de zece pro­cente. Trebuie spus şi că numărarea şomerilor se face exact după metodologia europeană şi că rata relativ scăzută a şomajului nu e consecinţa vreunui fel aparte de a-i număra pe cei fără slujbă. În concluzie, la întrebarea din titlu, răspunsul meu este categoric afirmativ: vom fi în convalescenţă, dar vom ieşi din criză

câţi bani a cheltuit BNR pentru a avea acest curs, întreabă cârcotaşii, care vor să pară inteligenţi. Dacă ai o sută de euro şi-i vinzi la o casă de schimb, se cheamă că ai cheltuit o sută de euro sau că ai în buzunar echivalentul în lei? Cam aşa procedează Banca Naţională atunci când intervine pe piaţa valutară: vinde euro, primeşte lei sau invers. Nimic nu se pierde, totul se transformă. Că în urma acestor operaţiuni BNR poate avea profit sau pierdere, asta e altă discuţie.  Cert este că anul acesta a plătit sute de milioane de euro sub forma impozitului pe profit, iar rezerva valutară este la un maxim istoric. Exporturile, deşi au scăzut şi ele, se menţin încă vioaie şi anunţă un an de creşteri frumoase, pe măsură ce criza se mai domoleşte în restul ţărilor UE, către care merg mai mult de două treimi din exporturi. În plus, de anul viitor, investiţia Ford de la Craiova va începe să prindă viteză.

Şomajul, în ciuda comentariilor apo­caliptice, nu va ajunge nici măcar la media europeană, aproape de zece pro­cente. Trebuie spus şi că numărarea şomerilor se face exact după metodologia europeană şi că rata relativ scăzută a şomajului nu e consecinţa vreunui fel aparte de a-i număra pe cei fără slujbă. În concluzie, la întrebarea din titlu, răspunsul meu este categoric afirmativ: vom fi în convalescenţă, dar vom ieşi din criză

sursa:http://www.capital.ro/

Forum nou

Creat 12/30/2009 18:44:39 | Ultima modificare 12/18/2013 02:40:02
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one