Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

100.000 de disponibilizări sau concedii fără plată

19 APRILIE 2010

În lipsa voinţei politice necesare concedierii a 100.000 de bugetari, măsură impusă de nevoia reducerii cheltuielilor statului, concediile fără plată rămân singura alternativă.Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se alătură vocilor oficiale care cer disponibilizarea în 2010 a 100.000 de bugetari. La finele anului trecut, actualul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, le spunea parlamentarilor că proiectul bugetului pe 2010 prevede economii cu salariile a 100.000 de bugetari. Este un început greşit de mandat al unor miniştri o astfel de declaraţie, critica la începutul lunii ianuarie premierul Emil Boc. La patru luni de la începerea anului, concedierile menţionate au rămas la nivel declarativ. „Trebuie o voinţă politică foarte mare (pentru disponibilizările din sectorul public - n.r.), care nu s-a întrunit încă. Ajustarea este foarte mare. (...) Şi ministrul Finanţelor s-a referit la faptul că ar trebui să plece 100.000 de oameni. Probabil că ştie ce spune. (...) Sunt şi alte variante, una dintre ele - concediul fără plată. Este greu să dai acum 100.000 de oameni afară, din unele locuri chiar nu se poate", a afirmat Croitoru la emisiunea „După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, potrivit Mediafax. Croitoru a acuzat o creştere a aparatului administrativ de la 800.000 de la 1,4 milioane, cu o accelerare a angajării în perioada 2004-2008, ceea ce a dus la o supraîncărcare în sectorul public.
Banii de la FMI, cu premeditare către pensii şi salarii

Restructurarea economiei este singura modalitate în care putem evita un „drum rău", si-milar cu al Greciei, după ce ne-am împrumutat masiv la FMI şi UE, iar banii de la aceste instituţii au mers către plata pensiilor şi salariilor din sectorul de stat, a opinat consilierul guvernatorului. El a recunoscut că se ştia de la începutul acordului că aceasta va fi destinaţia banilor, în condiţiile în care premierul Boc şi preşedintele Băsescu declarau la acel moment că finanţarea celor două instituţii va fi destinată echilibrării sistemului bancar cu ajutorul BNR. Acordul ne-a ferit de o cădere economică şi mai mare şi a dus la stabilitatea cursului de schimb. Implementarea corectă a acordului va ajuta relansarea economică, a mai spus consilierul lui Isărescu. Croitoru a explicat că o datorie publică până în 60% din PIB nu trebuie considerată periculoasă atât timp cât economia este stabilă şi se reiau creşterea şi investiţiile.

Majorarea impozitelor acum ar fi o idee năstruşnică

Creşterea oricărui impozit major când economia este în cădere ar reprezenta „o măsură năstruşnică", mai ales când cheltuielile publice sunt inefi-ciente, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. Să majorezi impozitele când eşti conştient că modul în care se efectuează cheltuielile publice este ineficient nu reprezintă o soluţie. Pe de altă parte, o majorare a impozitelor nu poate duce la reluarea creşterii economice. (...) După părerea mea, când economia este în cădere, creşterea oricărui impozit major ar fi o măsură năstruşnică", a afirmat Croitoru. Croitoru nu crede că Guvernul nu are mecanisme concrete de a susţine reluarea creşterii economice, dar trebuie să menţină echilibrele pentru ca mediul de afaceri să fie pregătit de relansare atunci când semnalele din exterior vor fi pozitive. Oficialul mai spune că ar accepta din nou funcţia de prim-ministru „în condiţii excepţionale".

Berceanu vrea deficit mai mare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, afirmă că, în perioada de criză, când banii sunt puţini, „se taie de la investiţii, că investiţiile nu fac grevă". Potrivit lui, nu ar fi o problemă dacă, în urma discuţiilor cu FMI şi UE, se va accepta o creştere a deficitului aprobat, de la 5,9% la 7%, din resursele disponibilizate, astfel urmând să fie făcute investiţii în infrastructură, cu efect
multiplicator".
SURSA http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one