Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Topul celor mai mari banci din Romania in 2009

Topul celor mai mari banci din Romania in 2009
Razvan Voican
24.02.2010

Banca de stat CEC a urcat spectaculos pana pe locul cinci, mai ales pe seama finantarii guvernului, dar si a cresterii creditului privat cu 13%.

Anul de criza 2009 a lasat urme spectaculoase in clasamentul primelor 10 banci romanesti: cota de piata a BCR, cel mai mare creditor local, a alunecat sub pragul de 20%, competitorii sai austrieci de la Raiffeisen au cazut pe locul 7, in timp ce Banca Transilvania, unul dintre sprinterii anilor 2007-2008, a ajuns pe 8.
Pe o piata in care creditul privat a inghetat, caderea unora a insemnat ascensiunea altora: grecii de la Alpha Bank au urcat pe pozitia a patra in pofida speculatiilor privind posibile efecte negative ale crizei din tara de origine a bancii-mama, iar banca de stat CEC a ajuns pe locul 5, dupa o crestere a cotei de piata cu doua puncte procentuale, pana la 6,3%.

Activele CEC s-au majorat cu peste 50% pe seama achizitiei de titluri de stat, dar si a cresterii soldului creditelor, insa efortul de a credita s-a reflectat in deteriorarea portofoliului, astfel ca ponderea creditelor clasificate ca indoielnic si pierdere a sarit de 20%.
Potrivit unor surse bancare, marea majoritate a bancilor din top 10 au ramas pe profit anul trecut. Exceptiile: Volksbank, controlata de grupul austriac cu acelasi nume si care are dificultati si acasa, si Bancpost, detinuta de grecii de la EFG Eurobank, care a avut unul dintre cei mai grei ani din istoria sa de 19 ani.
Marea surpriza a clasamentului pe 2009 este caderea Raiffeisen pana pe locul sapte, cu o cota de piata cu putin peste 6%. Construita pe structura fostei Banci Agricole, Raiffeisen a fost a treia banca locala pana in 2008, cand a fost detronata de compatriotii de la Volksbank. In 2009, bilantul Raiffeisen s-a comprimat, in timp ce Alpha Bank, CEC si UniCredit au crescut substantial. Cu toate ca si-a majorat usor cota de piata fata de 2008, Banca Transilvania, cel mai mare creditor privat autohton, a alunecat pe locul 8, dupa ce in 2007 urcase pe 5.
Daca in 2006, cand a fost preluata de austriecii de la Erste, BCR detinea peste un sfert din activele bancare, in 2009 cota de piata a bancii a ajuns la 19%. Pozitia sa de lider dupa active nu este insa periclitata. BRD si-a conservat pozitia secunda, cu o cota de 14,1%, ajustata cu 1,5 puncte procentuale fata de 2008. Filiala grupului francez a devansat insa BCR la profitul net calculat dupa contabilitatea romaneasca, raportand un castig de 792 mil. lei, in timp ce subsidiara austriecilor a obtinut, potrivit unor surse bancare, doar 181 mil. lei, in scadere cu peste 80% fata de 2008.
Volksbank a ramas pe locul trei si a intrat pe pierdere, cu un minim avans la active in fata grecilor de la Alpha Bank care si-au marit cota de piata la 6,4% si au reusit sa incheie anul cu profit si dupa contabilitatea locala, desi la 9 luni intrasera si ei pe pierdere.
Italienii de la UniCredit au urcat la peste 6% cota de piata, insa au ramas pe locul 6, in urma CEC.
In schimb, Bancpost, una dintre primele banci infiintate dupa 1990, a pierdut cota de piata, coborand pe locul 9 si a si intrat pe pierdere in pofida eforturilor de restructurare. Numarul salariatilor a fost redus cu circa 400, iar din echipa de top management a fostului CEO Manuela Plapcianu nu a mai ramas nimeni.
Olandezii de la ING si-au conservat locul 10 ocupat de mai multi ani, cu o cota de 3,3% din activele sistemului bancar, in conditiile in care bilantul a crescut usor fata de 2008, la circa 11 mld. lei (2,6 mld. euro). Recent, au raportat un profit brut de 84 mil. lei (20 mil. euro), in scadere cu 20%.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one