Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatul american aproba cea mai mare reforma financiara din ultimii 80 de ani: tranzactiile "swap" si salvarea bancilor cu bani publici, interzise

21 mai 2010

Senatul SUA a aprobat joi cea mai complexa reforma financiara din ultimii 80 de ani, in incercarea de a preveni repetarea imprejurarilor care au dus la declansarea crizei, in 2007, scrie Wall Street Journal.

Planul, care a fost prioritatea legislativa numarul unu a presedintelui Barack Obama, prevede crearea unui organism de protectie a consumatorului financiar, in cadrul Rezervei Federale, previne utilizarea banilor publici pentru salvarea institutiilor financiare, prevazand, totodata, o reglementare mai stricta a pietei produselor derivate. Acestea nu vor mai fi comercializate decat pe platforme transparente.

In plus, proiectul interzice bancilor sa efectueze tranzactii cu instrumente financiare de tip "swap". Aceasta masura, considerata draconica, nu este favorizata in unanimitate de Senat si ar putea fi modificata in negocierile cu Camera Reprezentantilor.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one