Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Secţiune nouă

de Dan Popa HotNews.ro
Luni, 8 martie 2010, 11:40 Economie | Finanţe & Bănci

Comisia Europeana (CE) sustine ideea infiintarii unui fond monetar european, a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, pentru publicatia Financial Times Deutschland. "Comisia este pregatita sa propuna crearea unui astfel de instrument european, care se bucura de sustinerea statelor din zona euro", a spus Rehn. Rehn a precizat ca Franta, Germania si alte tari din Uniunea Europeana colaboreaza cu CE in legatura cu crearea acestei structuri europene de finantare.

Mai multi lideri politici europeni, printre care presedintele italian, Giorgio Napolitano, si ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble, au indicat ca sprijina ideea unui fond monetar european pentru rezolvarea unor probleme asemanatoare cu cele din Grecia.
Ideea prinde tot mai bine la economisti
Ideea a mai lansat-o si Stepahne Cosse, fost senior economist al FMI profesor la Institutul de Studii Politice din Paris. A scris despre asta si presa straina. Despre ce e vorba?
Grecia, Spania si Portugalia se confrunta cu neincrederea pietelor si inregistreaza prime de risc din ce in ce mai ridicate, ceea ce le diminueaza capacitatea de a rambursa datoriile suverane.

Daca aceste tari nu ar fi in zona euro, s-ar confrunta cu un scenariu tipic economiilor deschise: Statul ar apela la imprumuturi exterioare la dobanzi tot mai mari, iar investitorii ingrijorati si-ar reduce plasamentele. Urmarea? Cursul de schimb al monedelor locale ar exploda, Statul nu ar mai putea face fata platii datoriei si ar invoca falimentul.

Pentru evitarea unei asemenea situatii, exista doua solutii. Prima, banala, sa tiparesti bani. Dai drumul tiparnitei, faci inflatie si iti achiti datoriile. Nu se recomanda. A doua solutie, suni la FMI. Daca iti raspunde la telefon, poate te ajuta punand la dispozitia Bancii Centrale o linie de credit. Investitorii vad ca ai la o adica de unde achita datoriile si nu-si mai retrag banii. Tara isi revine, toata lumea e fericita.

Dar esti in zona euro. Ce te faci?
Esti legat de moneda euro ca de o piatra de moara. Ai iarasi, doua solutii. Iesi din Euroland, cu toata umilinta, iti reiei moneda, tiparesti bani multi, faci inflatie si scapi. Nu se recomanda. S-ar putea sa te trezesti cu miscari de strada. A doua solutie e sa suni la FMI sau la statele prietene si sa cersesti bani. Ceea ce ar putea insemna sa te umilesti gratis, pentru ca in vremurile de azi, solidaritatea financiara nu inseamna prea mult.

Sa apelezi la FMI ca membru al UE, iar e nepermis. Cum sa dea Fondul Monetar International imprumut unei tari din Euroland? E ca si cum ar imprumuta statul Carolina din SUA, ceea ce n-o sa vedeti foarte curand.

Asta lipseste zonei euro, spun economistii. O unealta financiara care sa ii permita acordarea de imprumuturi in caz de urgenta. O casa de amanet mai mica, cum ar veni.
Arabii vor si ei o Uniune Monetara proprie
Statele din zona Golfului pregatesc si ei o Uniune Monetara. Patru state au si semnat la Riad acordul privind infiintarea acestei noi structuri. E vorba despre Arabia Saudita, Quatar, Kuweit si Bahrein, care au decis sa infiinteze un consiuliu monetar – primul pas in vederea constituirii unei banci centrale a Golfului.

In contextul in care dolarul pierde din incredere ca moneda preferata (China si Rusia inca mai insista discret ca dolarul american sa fie inlocuit fie cu DST, fie cu yuan), initiativa arabilor ar putea duce la serioase modificari ale geografiei economice. Totul depinde acum de viteza cu care se desfasoara aceste initiative. Tinta arabilor este ca in 2010-2011 sa aiba moneda proprie.
sursa http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one