Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Se ieftinesc creditele ipotecare?

Se ieftinesc creditele ipotecare?
22-feb-2010

Bancile se asteapta, pentru prima data dupa doi ani, la o usoara relaxare a standardelor de creditare pentru creditele ipotecare, intr-o piata imobiliara in care preturile locuintelor vor continua sa scada dar cu o intensitate mai scazuta, potrivit unui sondaj BNR.

BNR precizeaza in sondaj, realizat in randul primelor 10 banci dupa cota de piata aferenta creditarii companiilor si populatiei, ca cererea de credite ipotecare s-a mentinut in ultimele trei luni ale anului trecut aproximativ la acelasi nivel din trimestrul anterior.

Situatia economica incerta si evolutia pietei imobiliare alimenteaza caracterul preventiv al populatiei. Pentru primul trimestru din acest an, asteptarile bancilor raman in teritoriul pozitiv, dar se situeaza pe o panta descrescatoare", se arata in raportul BNR.

BNR noteaza ca, in timp ce procentul net al bancilor care au considerat necesara inasprirea normelor de creditare la creditele de consum a ramas ridicat (45%), in cazul creditelor destinate achizitiei de locuinte si terenuri, aportul de restrictivitate a fost scazut la nivelul sectorului bancar (sub 10%).

"Asteptarile pentru primul trimestru indica o usoara relaxare a standardelor pentru creditele imobiliare, pentru prima data in aproape doi ani", se mentioneaza in raport.

In ceea ce priveste preturile locuintelor, corectia a continuat in ultimul trimestru al anului trecut, in linie cu anticipatia bancilor, care se asteapta ca aceste evolutii sa urmeze acelasi trend si in perioada urmatoare, dar cu o intensitate mai scazuta.

Sondajul privind creditarea companiilor nefinanciare si a populatiei este efectuat trimestrial de catre BNR in lunile ianuarie, aprilie, iulie si octombrie si are la baza un chestionar care este transmis primelor 10 banci, alese dupa cota de piata aferenta creditarii companiilor si populatiei. Aceste institutii detin aproximativ 80% din creditare.

Opiniile acopera evolutiile din ultimele trei luni si asteptarile privind urmatoarele trei luni.
sursa http://financiar.acasa.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one