Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Popa, BNR: Putem ieşi din recesiune chiar din primul trimestru

Popa, BNR: Putem ieşi din recesiune chiar din primul trimestru
5-FEB-2010

România ar putea înregistra prima creştere economică faţă de trimestrul anterior chiar din primul trimestru al acestui an, a declarat vineri viceguvernatorul BNR Cristian Popa. De asemenea, Popa a explicat că după atragerea tranşelor 3 şi 4 din acordul stand-by, România va decide dacă mai are nevoie şi de restul de bani din împrumutul extern.

"Vom vedea primele cifre pozitive trimestru pe trimestru din prima partea a lui 2010. Avem semnale pozitive, dar răzleţe, pentru ultimul trimestru din 2009, dar nu am considerat că probabilitatea este foarte mare pentru T4. Însă ar putea fi în T1 2010", a explicat Popa.

România a înregistrat deja cinci trimestre consecutive de scădere a PIB faţă de trimestrul precedent, începând cu al treilea trimestru din 2008. Primele estimări privind evoluţia din ultimul trimestru al anului trecut vor fi publicate de Institutul Naţional de Statistică la jumătatea acestei luni.

Nu este probabil un scenariu de 5 lei/euro în 2010

Întrebat cum ar interpreta o estimare a analiştilor privind un curs de schimb de 5 lei/euro, Popa a răspuns cu prudenţă: "Nu cred că scenariul de 5 lei/euro este probabil în 2010, aşa cum n-am crezut nici că era posibil în 2009, când volatilitatea era mult mai mare".

El a reafirmat că România va adopta moneda unică europeană la momentul prevăzut de autorităţile române, respectiv ianuarie 2015, chiar dacă BNR şi-a ratat de trei ori la rând ţinta de inflaţie.

"Inflaţia nu este un criteriu îndeplinit în prezent, dar la orizontul lui 2012 - date fiind angajamentele asumate de România pentru intrarea în ERM 2, cu respectarea celor doi ani în anticamera zonei euro - nu văd o problemă de nerespectare pentru a trece la euro în 2015", a mai spus Popa.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel
Ne decidem dacă încheiem acordul cu FMI după ce primim tranşele 3 şi 4 Acum 4h si 1 minut
Până în martie, după ce va primi tranşele de la FMI şi Comisia Europeană, România va decide dacă va mai avea nevoie şi de restul de bani din împrumutul extern. Declaraţia a fost făcută pentru The Money Channel de viceguvernatorul Băncii Naţionale, Cristian Popa. El a precizat că în luarea acestei decizii vor cântări mai mulţi factori, printre care efectul finanţării statului de pe pieţele interne şi internaţionale asupra cursului de schimb.

"Cred că va fi momentul să facem astfel de afirmaţii după ce vom fi tras tranşele 3 şi 4. Se poate ca România să facă tragă mai puţini bani decât se prevede acordul cu FMI şi CE. Vedem la ministerul de Finanţe un anumit fond de rezervă generat în acest moment în Trezorerie faţă de prioecţiile anterioare. Cred că o asemenea abordare este prudentă. Cred că România are nevoie de un apel echilibrat între ce poate veni de pe pieţele externe şi ce primi de la instituţiile financiare internaţionale. Pe piaţa externă ar trebui să apelăm după ce vedem veştile de la atragerea efectivă a tranşelor de la FMI şi CE. Trebuie să avem în vedere şi efectul asupra cursului pe care apelul la sume consistente pentru finanţarea deficitului îl va genera", a declarat viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

sursa http://www.money.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one