Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pentru a vedea mai multe imagini cu noua bancnotă, click aici

Autor: Consuela Stegărescu, Teodora Vasâlca
Publicat: 21 Aprilie 2010
Vizionari: 1076;

Consiliul Concurenţei a sancţionat Raiffeisen Bank cu 14 milioane lei pentru furnizarea de informaţii inexacte în cadrul investigaţiei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare.

„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a sancţiona aceste practici. Furnizarea de informaţii inexacte ne împiedică în desfăşurarea investigaţiilor pe care le avem în derulare”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, într-un comunicat.

Informaţiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzacţionare privind depozitele plasate şi atrase, la momentul fixingului, de către băncile participante la stabilirea indicilor de referinţă ROBID/ ROBOR, în cursul lunii octombrie 2008.

Potrivit legii, Consiliul Concurenţei poate amenda agenţii economici cu până la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informaţii inexacte în cadrul investigaţiilor pe care acesta le desfăşoară. Investigaţia Consiliului Concurenţei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare a fost declanşată la sfârşitul lunii octombrie 2008.

Raiffeisen: Vom contesta decizia

Oficialii băncii susţin că au furnizat însă toate informaţiile solicitate, dar investigatorii nu au reuşit să înţeleagă o parte din informaţiile primate.

„Vom contesta această decizie şi considerăm că decizia este nefondată. Noi am furnizat toate informaţiile şi documentele solicitate”, a decalarat, pentru Capital, directorul de comunciare al Raiffeisen Bank, Corina Vasile. Potrivit acesteia, Consiliul Concurenţei a demarat investigaţia în luna octombrie 2008, şi i-a solicitat băncii documente şi informaţii în cinci etape.

Vasile afirmă că de fiecare dată banca a furnizat Consiliului Concurenţei absolute toate informaţiile cerute. „Faptul că investigatorii au o înţelegere diferită faţă de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii furnizate nu se poate reţine în culpa noastră”, mai spune oficialul Raiffeisen Bank.

Investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei, care a vizat mai multe bănci româneşti dupa ce reprezentanţii BNR au facut referiri la atacul unor speculatori asupra leului si la posibile intelegeri ale bancilor de ridicare artificiala a dobanzilor interbancare in luna octombrie 2008, a atras obiecţiile mediului bancar faţă de maniera discutabilă în care s-a desfăşurat cercetarea.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one